Hava Durumu

Dolar zirveyi zorluyor

ABD faiz kararının giderek yaklaştığı beklentisi gelişmekte olan ülke piyasalarını baskı altında tutmayı sürdürürken dolar/TL, tarihi zirvesinin hemen altında güne başladı. Güne 3.09 seviyesinden başlayan kur, ilerleyen saatlerde 3.10 seviyesinin üzerini gördü.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar zirveyi zorluyor
Fed'in bu yıl içinde faiz artışı yapacağına dair beklentilerin artması doların küresel anlamda güç kazanmasına neden olurken Türk Lirası da dolar karşısında değer kaybediyor. Dün güne yatay başlayan dolar/TL gün içinde 3.07'nin altını test etse de ABD'de açıklanan veriler sonrası yükselişe geçti. Kur günü 3.09'dan kapattı.

Yeni güne dolar/TL 3.09'un üzerinde başladı. Kur saat 10:02 itibariyle 3.1007'den işlem görüyor.Euro/TL ise 3.37'den işlemde.

Dün ABD'de konut satışlarının 9 yılın en yükseğine yakın seviyede kalması ve PMI hizmet endeksinin bir yılın zirvesine yükseldiğini gösteren veri, Fed'in Aralık ayına kadar faizleri artırma beklentilerini destekledi.

Gelişmekte olan ülke paraları da dolar karşısında değer kaybediyor. Türk Lirası gelişen ülke parabirimleri arasında dolara karşı %0.6 ile en fazla değer kaybeden ikinci para birimi. 

Bugün TCMB Enflasyon Raporu ve TCMBBaşkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları takip edilecek. Yurtdışında ise ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışları verileri öne çıkıyor. Kur geçtiğimiz hafta Başkanlık sistemi açıklamaları ve jeopolitik  gelişmelerle 3.1140 ile tarihi zirveyi test etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.