Hava Durumu

Dolarda çok sert hareket...2,12’yi aştı

Dün aşırı İslamcı IŞİD’in Türk konsolosluğundan, başkonsolos da dahil 49 görevli ve özel hareket birimi üyesini kaçırmasının ardından dolar kuru da 2,1230’a kadar yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolarda çok sert hareket...2,12’yi aştı

4 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesine yükselen kur, hafta başında gelişen ülke piyasalarından yaşanan çıkışla zayıf seyrediyordu. Ancak dün Musul’dan gelen haberlerin ardından sert yükseliş yaşadı.

Euro kuru da dün 2,81’li seviyelerinden 600 pips’ten fazla yükselerek 2,8777’e kadar değer kazandı.

Standard Bank gelişen piyasalar analisti Tim Ash, piyasaların Türkiye’nin Orta Doğu’da kaosa çekilme riskini fiyatladığını söyledi.

Piyasalar, şu anda Türkiye'den büyük çaplı bir askeri hamleyi fiyatlamıyor. Satış, daha çok yatırımcının yaşanan belirsizlik dolayısıyla risk azaltma ihtiyacından kaynaklanıyor.

Türkiye'nin NATO'yu acil toplantıya çağırması ve ABD ile konu ile ilgili irtibata geçmesi, sorunu uluslararası platforma taşıyacağı sinyalini veriyor. Bu da olumlu bir gelişme.

Dolar kuru, gelişen piyasalardaki satış nedeniyle hafta başından bu yana zayıf seyrederken, bölgedeki askeri ve siyasi risklerle 2 günde 200 pips'ten fazla yükseldi. ABD Merkez Bankası Fed'den gelecek hafta parasal sıkılaştırma yönünde bir sinyal gelmesi ise dolar kuru üzerinde yukarı yönlü baskıları artırabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.