Hava Durumu

Dolarda iyimser hava dağıldı! Yeniden yükselişe geçti

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanması ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından güne düşüşle başlayan dolar, yeniden yükselişe geçerek 4,70 liranın üzerini gördü.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolarda iyimser hava dağıldı! Yeniden yükselişe geçti

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanması ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından güne düşüşle başlayan dolar/TL'de iyimserlik kısa sürerek seçim öncesindeki seviyelere geri döndü. Sabah bir ara 4.54 TL'li seviyelere gerileyen dolar yeniden 4.70 liranın üzerini gördü.

ANALİSTLER: POZİTİF SEYİR SÜRECEK

Analistler kur ve faizdeki pozitif seyrin kısa sürmesini beklerken piyasanın önümüzdeki dönemde yeni ekonomi ekibi ve uygulanacak politikalara göre şekilleneceğini belirtiyorlar.

Cuma günü 4.66 civarından kapanan dolar/TL'de seçim sonuçlarının ardından bu sabah 4.5375'e kadar gerilemiş ve TL yüzde 3'e yakın kazançla gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında değer kazanan tek para birimi olmuştu.

Ancak sonrasında kur yönünü yukarı çevirerek 4.7233 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL saat 14.00'de 4.71 TL seviyelerinden el değiştirdi. Euro da aynı dakikalarda 5.49 lira oldu.

"ERDOĞAN'IN OLUŞTURACAĞI EKONOMİ EKİBİ ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK"

Analistler kısa vadede TL cinsi varlıklarda pozitif seyir bekliyordu ancak bundan sonra Erdoğan'ın oluşturacağı ekonomi ekibinin yanı sıra son dönemde TL varlıklarda ayrışmaya neden olan risklere yönelik söylemlerin nasıl şekilleneceği piyasaların seyrinde belirleyici olacağını belirtiyordu.

Öte yandan düşüşle açılan 10 yıllık tahvil faizlerinde de yükseliş söz konusu. Tahvil-bono piyasasında Cuma günü yüzde 16.29 seviyesinden kapanan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah yüzde 15.87'den açıldıktan sonra yüzde 16.50'ye kadar yükseldi.

Öte yandan Cuma günü yüzde 19.18 seviyesinden kapanan iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 18.84'de açıldıktan sonra yüzde 19.06'ya yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.