Hava Durumu

Domaniç'in Bursa aşkı!

Büyükşehir Belediye sınırlarının genişletilecek olması hizmet bekleyen Kütahya'nın Domaniç ilçesinde büyük yankı uyandırdı. Bölge halkı Bursa'ya bağlanmak için kampanya başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Domaniç'in Bursa aşkı!
Bekir Uğur GÜR

Kütahya'nın Bursa ile sınır ilçesi Domaniç, son günlerde yeni bir kampanya ile adından söz ettirmeye başladı. Bölge halkı eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal hayata kadar birçok konuda yeterli hizmeti alamadıkları gerekçesi ile Kütahya'dan ayrılarak Bursa'ya bağlanmak için kampanya başlattı. Bununla ilgili başta muhtarlar olmak üzere Domaniçlilerde kampanyaya destek veriyor. Yıllardır bu fikrin dilden dile dolaştığı, bir türlü gerekli adımların atılmadığı ilçede Domaniçliler, daha somut adımlar atarak caddelere, dükkânlarına ve sokaklara astıkları afişler ile Bursa'ya bağlanma taleplerini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Konuyla ilgili olarak görüş bildiren Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı Domaniç'in Bursa'ya bağlanması ile ilgili çalışmadan haberdar olduğunu, yeterli kamuoyu oluşturulması durumdan gerekli işlemlerin ve başvuruların yapılabileceğini belirterek çalışmaya sıcak baktığının ipucunu verdi. AK Parti Kütahya milletvekili İdris Bal ise konunun dedikodudan ibaret olduğunu ve ciddiye alınmaması gerektiğini vurguladı. 

 YALÇIN: NEDEN OLMASIN?

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise Kütahya'nın Domaniç İlçesinde yaşanan gelişmeleri olumlu karşıladı. Domaniç halkının Bursa'ya bağlanma talebinin Kütahya'dansa Bursa'ya daha yakın olmasından ötürü olabileceğini ifade eden Başkan Yalçın, "Kütahya'nın ve özellikle Domaniç'in coğrafi unsurları, nüfus yoğunluğu ve ekonomik faaliyetleri ele alınarak böyle bir çalışma İçişleri Bakanlığı'nın gündemine gelebilir. Tabi Domaniç'in Bursa'ya bağlanması bazı dengelerinde değişmesine neden olabilir. Mesela Bursa'nın milletvekili sayısı artabilir ya da Kütahya'daki sayı düşebilir. Dediğim gibi tüm getirisi ve götürüsü ile ele alınıp sağlıklı bir karar verilebilir" dedi. Domaniç'in tarihsel olarak da Bursa ile benzerlik gösterdiğinin altını çizen Yalçın, "Domaniç Osmanlı'nın kurulduğu topraklar. Bursa ise ilk başkent… Kültürel ve tarihsel olarak da Bursa ve Domaniç arasında bağ bulunuyor. Reel faktörler değerlendirilip gerekli karar alınacaktır" diye konuştu. Domaniç'te Bursa'ya bağlanmak adına başlatılan kampanyaya Kütahya milletvekili İdris Bal tepki gösterdi. Başlatılan kampanyayı belediye başkanı ve partisinin ilçe başkanı aracılığı ile duyduğunu ve kendisine böyle bir talebin iletilmediğini hatırlatan Bal, "Devletimiz bir milletimiz bir. Devletimiz yurdumuzun her yerine eşit derecede hizmet götürmek için çalışıyor" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.