Hava Durumu

Domates taahhüt fiyatının arttırılması istendi

Bursa'da, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, fabrikaların geçen ocak ayında domatesin kilosuna taahhüt ettikleri 32,5 ile 35 kuruş arasında değişen fiyatların, döviz kurlarındaki artış nedeniyle 40- 45 kuruşa çıkarılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Domates taahhüt fiyatının arttırılması istendi

Ocak ayında verilen taahhüt fiyatlarının bugüne bakıldığında çiftçinin giderlerini bile karşılamadığını belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Ocak ayında taahhüt verildiğinde dolar 3,74'tü, şimdi ise 4,78 oldu. Euro 4,66 idi, 5,56 oldu. Fabrikalardan çiftçiler olarak taahhüt fiyatlarını yükseltmelerini istiyoruz. Euro ve dolara endeksli aldığımız ilaç ve gübrede inanılmaz artışlar yaşandı. Fabrikaların ocak ayında verdiği taahhüt fiyatlarına bakıp masraflarla kıyasladığımızda fiyat aşağı seviyelerde kaldı. Domatesin ocak ayında verilen taahhüt fiyatları 32,5-35 kuruş arasında. Bugüne bakıldığında ise bu fiyatın en az 40-45 kuruş arasında olması gerekiyor. Son 6 ayda mazota ve ilaca gelen zamlar ve verim düşüklüğü çiftçiyi mağdur ediyor. Kurumsal yapıya ve kurumsal akla sahip olan fabrikaların yöneticilerinin, bizim söylediklerimize doğru bir açıdan bakacaklarına ve çiftçilerimizin yanında olacaklarına inanıyorum."

"DESTEKLEMELERİ DE ALAMADIK"

Taahhüt edilen desteklemeleri de henüz alamadıklarını belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, "İlçe Tarım Müdürlüklerimize gelen desteklemelerle ilgili bilgilerden sonra, iyi tarım uygulamaları desteklemeleri, ocak ayından sonra verilen mısır ve buğday desteklemeleri henüz hesaplarımıza yatmadı. Bu desteklemelerin acilen hesaplarımıza yatmasını bekliyoruz. Yazın tam ortasındayız ve çiftçinin paraya en fazla ihtiyaç duyduğu dönemdeyiz. Önceki yıllarda haziran ayı sonuna kadar bütün desteklemeleri alıyorduk. Desteklemelerin bir an önce yatırılmasını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.