Hava Durumu

Dört Büyükler'den en çok koşan Fenerbahçe!

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un vurguladığı "mücadele" detayı ilk 5 haftada öne çıktı. Sarı-lacivertliler koşu mesafesinde dikkat çeken bir ortalama yakaladı. İlk 5 hafta sonunda ortalama 114.6 kilometre koşan Fenerbahçe, ezeli rakiplerini geride bırakırken lig ortalamasının da üstünde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dört Büyükler'den en çok koşan Fenerbahçe!

Fenerbahçe sezonun ilk yenilgisini Medipol Başakşehir deplasmanında ilk yenilgisini aldı. Maç sonunda Başkan Ali Koç soyunma odasına giderek oyunculara destek verdi.

Başkan Koç geçen yıl takımın savaşmayan görüntüsüne isyan ettiğini ancak bu yıl ilk 5 maçta sahada savaşan, kaybetmeyi kabullenemeyen bir takım gördüğünü, bundan dolayı da oyuncularına güvendiğini dile getirdi.

Ali Koç'un mücadeleyi öne çıkarmasının ardında bazı veriler yatıyor. Öne çıkan istatistikse koşu mesafeleri.

Maç Ev sahibi (km) Deplasman (km)

Adana Demirspor - Fenerbahçe 114 117

Fenerbahçe - Antalyaspor 112 110

Altay - Fenerbahçe 114 113

Fenerbahçe - Sivasspor 114 110

Başakşehir - Fenerbahçe 118 117

Çalıştırdığı takımlarda koşu mesafesine oldukça önem veren Vitor Pereira, bu felsefesini sarı-lacivertli takıma da aşıladı. Portekizli teknik adam yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk 5 haftasında, lig ortalamasının üstünde koşu mesafesiyle dikkat çekti.

ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Fenerbahçe, lig ortalaması 111 kilometre olan ilk 5 haftada maç başına 114.6 kilometre koşu mesafesini yakaladı. Fenerbahçe, kaybettiği Başakşehir maçında 117 kilometre koştu.

Bu sayı Fenerbahçe için sezonun rekoru. Pereira'nın futbolcuları, buna karşın maçtan puan çıkaramadı. Ligin en çok koşu mesafesi kat eden takımlarının başında gelen Başakşehir bu maçta Fenerbahçe'den 1 kilometre fazla koştu.

DÖRT BÜYÜKLER'DEN EN ÇOK KOŞANI

Sarı lacivertliler, şampiyonluk yolundaki rakiplerini de koşu mesafelerinde ilk 5 haftada geride bıraktı. Galatasaray 113.4, Trabzonspor 112.2, Beşiktaş ise 108 kilometre ortalamayla Fenerbahçe'yi takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.