Hava Durumu

DOSAB'a destek! İlk adım atıldı

DOSAB Yönetimi tarafından çocuk bakımevi yaptırılması için dün ilk adım atıldı. DOSAB’ın örnek bir yatırımda bulunduğunu dile getiren Vali Münir Karaloğlu, “Bu çalışmanın diğer sanayi bölgelerine de örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
DOSAB'a destek! İlk adım atıldı
İstihdam edilenlerin yüzde 20’sinin kadınlardan oluştuğu Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) anneleri sevindirecek bir proje daha hayata geçiyor. DOSAB Çocuk Bakımevi Projesi’nin basın toplantısı ve temel atma töreni dün gerçekleşti. BUTGEM’deki protokol ve temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü M.Latif Deniz, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, Başkan Yardımcısı İlhan Sarı, DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar, başkanvekilleri Vedat Kantar ve İbrahim Öztürk, ve yönetim kurulu üyeleri Ayhan Yılmaz, İbrahim Erdemir’in yanı sıra sanayici ve işadamları katıldı. 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILACAK

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde, bir eğitim yuvasının daha temelini atmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. 3 milyon 500 bin liraya mal olacak bakımevini önümüzdeki yıl hizmete açmayı planladıklarını anlatan Kahraman, “DOSAB’da 9 bin kadın çalışanımız bulunuyor. Sosyal sorumluluk bilinciyle annelerin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Eğitim yatırımlarımız devam edecek” dedi. 

Kadınların iş gücüne katılım oranını artırmak istediklerini dile getiren DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar ise, bölgedeki fabrikalarda çalışan kadınların çocuklarını gönül rahatlığıyla bakımevine bırakabileceklerini söyledi.

ÖRNEK YATIRIM

DOSAB’ın örnek bir yatırımda bulunduğunu dile getiren Vali Münir Karaloğlu, “Erkek odaklı bir kalkınma modeli olamaz. Kadınlarımızın da iş yaşamında daha aktif rol alması gerekiyor. Bu anlamda devlet olarak, sanayiciler olarak bunun altyapısını hazırlamak zorundayız. DOSAB’ın çalışmasının diğer sanayi bölgelerine de örnek olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.  

                                                                                                             Fatmagül EREL'in haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.