Hava Durumu

'Dostluk gecesi' büyük beğeni topladı

Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) Kazakistan'ın bağımsızlığının 27. yılı dolayısıyla 'Dostluk Gecesi' düzenlendi. Etkinlikte konuşan Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Türk devletlerinin yine eski güçlerine ulaşacaklarını belirterek, '' Türk devletleri dünya teknolojisine, istikrarına, medeniyetine nasıl huzur getirdiyse mutlaka bir gün gelecek ve yine aynı huzuru verecektir'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Dostluk gecesi' büyük beğeni topladı

Kazakistan'ın kuruluşunun 27'nci yılı kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 'Dostluk Gecesi' adlı etkinlik düzenlendi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, TESAM Genel Başkanı M. İlyas Bozkurt, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkan, Kazak konuklar ve vatandaşlar katıldı.

'GELECEK DE ŞANLI OLACAKTIR'

Kazakistan ve Türk Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan gecede konuşan Kazakistan Büyükelçisi Saparbekuly, 16 Aralık tarihinin Kazakistan'ın bağımsızlığının 27'nci yıldönümü olduğunu ve bu etkinliğin böyle bir günde yapılmasının anlamlı olduğunu ifade edip, "Türk dünyası zengin, derin, araştırdıkça bitmeyen kültürüyle değeriyle ve mutlaka geleceğiyle önemli bir ülke. Türk dünyası ortak bir geleceğimizdir. Türk dünyasının geçmişi nasıl şanslı olduysa mutlaka tekrar geleceği de güzel ve şanlı olacaktır. Türk devletleri, dünya teknolojisine, istikrarına, medeniyetine nasıl huzur getirdiyse mutlaka bir gün gelecek ve yine aynı huzuru verecektir. Bu konuda Kazakistan'da da köklü bir çalışma yapılıyor" ifadelerini kullandı.

GÜÇ BİRLİĞİ VURGUSU YAPTI

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Burada bu güzel etkinliği gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Türkiye ve Kazakistan'ın güçlerini bu noktada birleştirmesi gerekir. İki ülkenin en büyük avantajı doğal kaynakları ve genç insan kaynağına sahip olmasıdır. Gençlerimizi iyi değerlendirmemiz gerekir. Doğal kaynaklarımızı kendimize ait teknolojimizle işlememiz gerekiyor. Maalesef İslam ülkelerinde doğal kaynakları işleyecek teknoloji geliştirilemediği için emperyalist ülkelerin insafına kalınmaktadır" değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kazakistan'dan gelen halk oyunları ekipleri milli kültürlerini, değerlerini ve yörelerini anlatan gösteriler yaptı, şarkılar söyledi. Coşkulu geçen gecenin sonunda, Türk dünyasına ait oyunlar ve türküler seyirciler tarafından ayakta alkışladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.