Hava Durumu

Döviz kurundaki dalgalanma bakliyatı da vurdu

Son dönemlerde döviz kurundaki dalgalanmanın bakliyata da yansıması ile fiyatlar yüzde yüz arttı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Döviz kurundaki dalgalanma bakliyatı da vurdu

Bursa'da Tahılpazarı'nda yıllardır zahirecilik yapan Cem Durmaz, Türkiye'de tüketilen kuru bakliyatların yüzde 90'ının yurt dışından ithal edildiğini, doların artmasıyla birlikte bakliyat fiyatlarının 3 ayda ikiye katlandığını söyledi.

Durmaz, "Ülkemizde tüketilen kuru bakliyatın büyük kısmı yurt dışından geliyor. İthal ürünlerle rekabet edemeyen çiftçiler kuru bakliyat ekmeyi bıraktı. Son yıllarda fiyatları daha uygun olduğu için yurt dışından gelen kuru bakliyatlar büyük rağbet görüyordu. Ancak doların artmasıyla birlikte 3 ayda fiyatları yüzde yüz yükseldi" dedi.

Bu zamana kadar düşük seviyede ilerleyen bakliyat fiyatlarının dövizdeki dalgalanmaya bağlı olarak fırladığını anlatan Durmaz, "3 ay önce 5 lira olan kuru fasulye 10 liraya, 7 lira olan nohut 15 liraya, 6 lira olan yeşil mercimek 9 liraya, 2 lira olan cin mısır 5 liraya, 3 lira olan bulgur 5 liraya, börülce 5 liradan 8 liraya, barbunya 6 liradan 12 liraya, kırmızı mercimek 4 liradan 6 liraya yükseldi. Ülkemize gelen kuru bakliyatların çoğu Amerika kıtasından ithal ediliyor. Kuru fasulye ve nohutlar Arjantin'den gelirken, börülce Madagaskar adasından, bazı kuru bakliyatlar ise Meksika'dan ithal ediliyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.