Hava Durumu

Düğüne hava saldırısı! Gelin de dahil çok sayıda ölü var

Yemenli sağlık görevlileri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun bir düğüne düzenlediği hava saldırısında en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Düğüne hava saldırısı! Gelin de dahil çok sayıda ölü var

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun gece saatlerinde Yemen'in kuzeyindeki Hacce ilinde düzenlediği hava saldırısında en az 15 kişi öldü.

Bölgedeki Yemenli sağlık görevlileri, bir düğünün hedef alındığını ifade etti. Ölenler arasında gelin de bulunuyor. Damat ise aralarında çocukların da bulunduğu 45 yaralıyla birlikte hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü yine Arap koalisyonunun düzenlediği saldırıda yaklaşık 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Bitmeyen savaş

Suudi Arabistan halihazırda iç savaş ülkesi Yemen'de İran destekli Husiler'e karşı savaşıyor. Yemen'de İran destekli Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesi ve Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin kaçmasıyla patlak veren iç savaş, Riyad ile Tahran'ın kapışmasına dönüştü. Suudi Arabistan ve diğer bölge ülkeleri Mart 2015'te Husiler'e karşı operasyon başlattı.

Halihazırda ülkenin batısını kontrol eden Husilere karşı Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyon bombardımanlar düzenliyor. Koalisyonda Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Sudan gibi ülkeler yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.