Hava Durumu

Dündar'dan inşaat sektörü temsilcilerine işbirliği teklifi

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyeleri ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayata geçirecekleri kentsel dönüşümün özel sektör eliyle olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dündar'dan inşaat sektörü temsilcilerine işbirliği teklifi
İMSİAD üyeleri ile Doburca Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen Başkan Dündar, Osmangazi’de yürüttükleri kentsel dönüşüm proje çalışmaları hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Dündar, Osmangazi’de gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerinde TOKİ’nin olmayacağını söyledi. Osmangazi’nin, Bursa’da yaşamın merkezi olduğunu, burada gerçekleştirilecek dönüşümün de Bursa’nın dönüşümü anlamına geldiğini söyleyen Dündar, “Bu güne kadar belediyeler hep vatandaşın ardından gitmiş. Vatandaşlar konut yapmış, belediye hizmeti götürmüş. Bunu değiştirelim dedik ve bir çalışma başlattık. Şehircilik akademisini kurduk. Akademi olarak kentsel dönüşüm master planı yaptık. Osmangazi’nin zemin, konut ve sosyal doku analizlerini tamamladık. 40 bin aileyle görüştük. Osmangazi’nin fotoğrafını çektik” dedi.

Ortaya çıkan veriler doğrultusunda, Osmangazi’nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm proje çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Bunlardan Soğanlı projesi, sadece Osmangazi değil, Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek bir proje. Özel sektör eliyle gerçekleştireceğimiz bu proje, kent meydanı projemiz ile bütünleştiğinde, Demiryolu altı dediğimiz bölgede kentsel dönüşümü tetikleyecek, baskı oluşturacak bir proje. Soğanlı projesi bu işin mihenk taşı” diye konuştu.

‘VATANDAŞIMIZ ÇELİŞKİ İÇERİSİNDE’

Osmangazi’de daha önce yapılan Doğanbey, Hamitler, Yunuseli projelerinin kentsel dönüşümü tetiklemediğine dikkat çeken Başkan Dündar, “Soğanlı projesi, bu yönüyle de bir ilk olacak. Buradan başlayacak olan dönüşüm, kent merkezine doğru baskı yapacak ve Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek. Ancak, bu projede de, daha önceki uygulamalardan kaynaklanan bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. İnsanımız bir çelişki içerisinde. Bir yandan yoğunluk ve yüksek yapı istemiyor, yeşil alanı, sosyal donatı alanları bol olsun diyor, diğer taraftan hurdaya çıkmış otomobiline sıfır kilometre lüks otomobil istiyor. Herkes yerinin karşılığında daire peşinde. Bu düşüncenin değişmesi gerekiyor. Dönüşümün önce zihinlerde gerçekleşmesi son derece önemli” dedi.
Bursa’nın hızlı bir büyüme içine girdiğini, otoban, hızlı tren ve deniz ulaşımında yaşanan gelişmelerin önümüzdeki yıllarda bu büyümeyi çok daha hızlandıracağına dikkat çeken Dündar, “Eğer biz müdahale etmezsek, bu şehir yine büyümeyi sürdürecek. Bir yerden başlamazsak bu büyüme bu güne kadar olduğu gibi yine plansız ve çarpık şekilde gider. Meselelerin önüne geçemeyiz. Bu büyümeye ve gelişime öncülük etmeliyiz. Sizler de bu değişim ve gelişime katkı koymalısınız. Bizler, başından itibaren bu işin özel sektör eliyle, hatta yerel firmalar tarafından gerçekleştirilmesini savunuyoruz” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili sektör temsilcilerine bir de teklifte bulunan Başkan Mustafa Dündar, “İçerisinde üniversiteden hocaların ve sizden temsilcilerin yer alacağı bir ekip oluşturalım. Bir yol haritası belirleyelim. Birlikte çalışalım istiyoruz. Bizlere düşen neyse gereğini yapmaya hazırız. Ana arterleri açmak bizim işimiz, biz bunu zaten yapıyoruz. Yunuseli, Hamitler mahallelerimizde 40 metrelik bulvar açıyoruz. Bizler, ana arterleri açalım, sizlerle birlikte bu dönüşümü gerçekleştirelim istiyoruz” diye konuştu.

“KONSORSİYUM KURUP BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ”

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da, Osmangazi’de özel sektör eliyle yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Mescioğlu, “Osmangazi, bu şehrin merkezi. Başkanımızın da dediği gibi Osmangazi’de başlayacak dönüşüm Bursa’nın dönüşümü demek. Osmangazi Belediyesinin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyoruz. Başkanımızdan bu çalışmalar hakkında bizi bilgilendirmesini istedik. Sağ olsun bu teklifimizi kırmayarak bizlere çalışmaları hakkında çok ayrıntılı bilgi verdi. Son derece güzel bir proje. Bizler de projeyi gördükten sonra bir konsorsiyum kurup birlikte çalışabiliriz. Belediyenin hazırladığı projeler dışında, bir mahalleyi ele alıp dönüştürebilir miyiz. Bu noktada neler yapabiliriz, bunu da konuşma fırsatı bulduk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yaptığı çalışmalar için de kutluyoruz. Son derece ayağı yere sağlam basan projeler. Kendisine başarılar diliyoruz. Bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Sektör temsilcileri adına konuşan BEMİS Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, bu projelerde vatandaşların fahiş fiyat ve aşırı rant talebi yönündeki algısının değiştirilmesi yönünde çalışacak bir kadro gerekiyorsa, İMSİAD olarak buna destek veremeye hazır olduklarını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.