Hava Durumu

Dündar rahvan atçıları ile buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Şenlikleri’nin en önemli etkinliklerinden bir tanesi olan Rahvan Atları Yarışları’nda hünerlerini sergileyecek olan rahvan atçıları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dündar rahvan atçıları ile buluştu
Osmangazi Belediyesi, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan Rahvan Atları Yarışları’nı her yıl geleneksel olarak düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nde yaşatmaya devam ediyor.

Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan şenlikler öncesi rahvan atçıları ile bir araya gelen Başkan Dündar, “Her yıl yeni etkinlikler ekleyerek düzenlediğimiz şenliklerimizi bu yılda coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Rahvan Atları Yarışları da şenliklerin vazgeçilmez etkinliklerinden bir tanesi. Ülkemizde yok olmak üzere olan bu ecdat yadigarı sporumuzu yeniden yaşatıyoruz. İlk yıllarda düzenlediğimiz yarışlara sadece 30 kişi katılırken bu yıl 230 kişiye ulaştık. Bu geldiğimiz noktada herkesin büyük emeği ve katkısı var. Bu yılki fetih yürüyüşünde de her zaman olduğu gibi en önemli, en görkemli ve en dikkat çekici grup yine rahvan atlıları olacak. Rahvan atlarıyla birlikte bu yıl faytonlar da fetih yürüyüşünde yer alacak. Ayrıca bu yıl ilk kez bayan atçılarda şenliklerde yer alacak” dedi.

Rahvan atçılarının Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ne ayrı bir hava kattığını ifade eden Dündar, “Bizim bu şenlikleri düzenlemekteki amacımız 1326 yılının Bursa’sını günümüzde de yaşayabilmek. Kuruluşundan itibaren Osmanlıyı sembolize eden ve o dönemi anlatan unsurları günümüze taşıyabilmek. Şanlı tarihimize ait olan bu unsurlar yok olmuştu ve biz bu unsurları tekrardan bularak günümüze taşıdık. Nasıl ki Osmanlıdan bizlere miras kalan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni yürüttüğümüz çalışmalarla yeniden ayağa kaldırdıysak, sosyal ve kültürel değerlerimizi de aynı şekilde ayağa kaldırıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz fetih şenliklerimizi her yıl çok daha güzel yerlere getireceğiz. Fetih günümüz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sayesinde Bursa’nın Rahvan At Yarışları’nda Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinin başında geldiğini ifade ederek Başkan Dündar’a verdiği destekler için teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından rahvan atçıları, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a geçtiğimiz yıl düzenlenen Rahvan Atları Yarışları’nın ödül töreninde çekilmiş olan bir fotoğrafı hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.