Hava Durumu

Dündar: "Yetimlerin her zaman yanındayız"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Katar sorununa ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çok şükür artık eski Türkiye değil, yeni Türkiye var. Tüm haksızlıklara karşı tüm dünyaya 'dur' diyebilen bir lidere sahibiz. Bundan sonraki süreçte bu ülkemiz, devletimiz de bu tavrı bölgemizde zulme ısrarlı bir şekilde karşı durarak bunu gösterecektir. Tıpkı Katar'da olduğu gibi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dündar: "Yetimlerin her zaman yanındayız"

Osmangazi Belediyesi ile İnsani Yardım Derneği tarafından Dünya Yetim Günü dolayısıyla Sukaypark'ta iftar yemeği verildi. Yemeğe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şube Başkan Yardımcısı Halil Asa, İHH Bursa Şubesi yetkilileri, yetim çocuklar ve anneleri katıldı. İftar öncesinde çocuklar Hacıvat-Karagöz ve illüzyon gösterileriyle unutulmaz anlar yaşarken, sonrasında ise tasavvuf musikisi eşliğinde fasıl gerçekleştirildi.

"Yılın her günü yetimlerimizin yanındayız"
Aileleriyle birlikte 200 yetim çocuğun katıldığı iftar yemeğinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine, yardımlaşmaya ve dayanışmaya yönelik gerek yurt içi gerekse yurt dışında faaliyetlerin olduğunu ifade ederek, "Dünyada, birçok kişi veya olaylar için günler belirlenir. Yılın belli günü belli haftası o günün önemi anlamı konuşulur, tartışılır. Yetimler haftası da aynı şekilde düzenleniyor. Ancak burada bir fark var. İHH başta olmak üzere belediyemiz, sadece bu hafta içerisinde anmayla kalmayarak tüm yıl boyunca sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz" dedi.



"Bölgemizdeki zulme karşı duracağız"
Başkan Dündar, dünyanın farklı bir sürece doğru gittiğine işaret ederek, "Türkiye'nin etrafı ateş çemberi, mülteciler, sığınmacılar ülkemize yoğun bir şekilde geliyor. Savaş, aileleri parçalıyor, yok ediyor. Çocukları anne babasız veya anne babaları çocuksuz bırakıyor. Çağdaş geçinen tüm dünya, bunları görmezden geliyor. Belki de çağdaş geçinen dünya, kendi menfaatleri için özellikle yer altı zenginlikleri çok olan Ortadoğu'da bu tür kaosları çıkararak kendi menfaatlerini elde etmek için kendilerine her şeyi mubah görüyorlar. Yine dünyamız için bölgemiz için başka bir sorun Katar sorunu, 2 milyon nüfusluk bir devlet, şehir, öncelikle kendi inancımızdaki kardeşlerimiz, o bölge ülkeleri, kendi kardeşlerinden koparılarak onları açlığa mahkum ediyorlar. Çok şükür artık eski Türkiye değil, yeni Türkiye var. Tüm haksızlıklara karşı tüm dünyaya dur diyebilen bir lidere sahibiz. Bundan sonraki süreçte bu ülkemiz, devletimiz de bu tavrı bölgemizde zulme ısrarlı bir şekilde karşı durarak bunu gösterecektir. Tıpkı Katar'da olduğu gibi. Şu an Katar'ın ayakta durması, oradaki insanların açlıktan ölmesini Türkiye önlemiş oluyor. Türkiye onlara gıdayı götürüyor. Onun için bizler, öncelikle kardeşimizle birbirimizi seveceğiz, hoşgörülü olacağız. Başkalarının menfaati bizleri ilgilendirmez. Biz kendi menfaatlerimize bakacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Dündar, çocuklara çeşitli hediyeler verirken, İHH Bursa Şubesi de ailelere 100 liralık hediye alışveriş kartları verdi. İftar programı sonunda ise Osmangazi Belediyesi, iftara gelen davetlilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.