Hava Durumu

Dünya basını İmamoğlu'nun zaferini böyle gördü

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dünya medyası ilgi gösterdi. Reuters, AFP, BBC ve DW gibi haber ajansları, seçim sonucunu flaş kod ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2019 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya basını İmamoğlu'nun zaferini böyle gördü

Uluslararası ajanslar, gazeteler ve televizyonların gözü İstanbul seçimindeydi.

Binali Yıldırım'ın 19:15'te yaptığı açıklamasını Reuters flaş koduyla duyurdu. Son dakika duyurusuyla paylaşılan haberde, "Türkiye'de AK Parti'nin adayı Yıldırım, rakip adayın İstanbul seçimlerinde şimdilik önde olduğunu söyledi. AK Parti'nin adayı İmamoğlu'nu kutladı ve İstanbul'a iyi bir şekilde hizmet etmesini umduğunu söyledi" ifadesini kullandı.

ALMAN BASINISON DAKİKA UYARISIYLA DUYURDU

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin uluslararası baskısı, "Kritik belediye başkanlığı yarışını muhalefetin adayı kazandı" ifadesiyle duyurdu.

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden die Welt de gelişmeyi internet sitesinden duyurdu. Die Welt, "İmamoğlu, zaferini 'yeni bir başlangıç" olarak tanımladı" ifadesini kullandı.

Almanya'nın çok okunan tabloid gazetelerinden Bild de İstanbul seçimine geniş yer ayırdı. Bild internet sitesinde gelişmeyi okuyucularına duyurdu. Haberde "Muhalefetin adayı İmamoğlu net bir farkla kazandı. Erdoğan'ın adayı Yıldırım rakibini kutladı" ifadesi kullanıldı.

WASHINGTON POST:ERDOĞAN'IN PARTISI YENILGIYE UĞRADI

Washington Post, "Türkiye'de muhalefetin adayı İmamoğlu tekrarlanan seçimleri kazandı ve Erdoğan'ın partisini yenilgiye uğrattı" cümlesiyle haberi okuyucularına aktardı.

Amerikan yayın kuruluşu CNN International da internet sitesinde İstanbul'da tekrar edilen belediye başkanlığı seçimini muhalefet partisinin kazandığını belirterek, bunun Erdoğan için bir darbe olduğunu aktardı.

AFP SON DAKİKA OLARAK GEÇTİ

Fransız AFP haber ajansı, 'son dakika' gelişmesi olarak duyurduğu haberinde, "Erdoğan'ın adayı, İstanbul seçiminde mağlubiyeti kabul etti" ifadesini kullandı.

BBC: KRİTİK ŞEHİR İSTANBUL'U KAYBEDİYOR

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise "Türkiye'nin iktidar partisi, tekrar yapılan belediye başkanlığı seçiminin ardından kritik şehir İstanbul'u kaybediyor" yazdı. BBC, bunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "büyük bir darbe olduğu" yorumunda bulundu.

EL PARİS: MUHALEFET İSTANBUL'DAKİ ZAFERİNİ TEKRAR ETTİ

İstanbul seçimi, İspanya'nın saygın gazetelerinden El Pais'in de manşetindeydi. Gazetenin internet sitesinde son gelişmelere yer verilen haberde, "Muhalefet, İstanbul'daki zaferini tekrar etti ve Erdoğan'ın partisi üzerindeki avantajını artırdı" yazdı.

Al ARABIYA

Suudi Arabistan menşeli yayıncı Al Arabiya Erdoğan'ın adayı Binali Yıldırım'ın yenilgiyi kabul ettiğini yazdı. Yıldırım'ın açıklamalarını aktaran yayıncı kuruluş İmamoğlu'nu tebrik eden Yıldırım'ın açıklamalarına yer verdi.

HAARETZ

İsrail menşeli yayın kuruluşu Haaretz, Millet ittifakının, Mart ayında sürpriz şekilde kazanan adayı İmamoğlu'nun ikinci kez zafer kazandığını yazdı. Haaretz bu seçim sonuçlarına göre Erdoğan'ın "bozguna uğradığını" yazdı.

BBC

İngiliz yayıncı kuruluş BBC İstanbul için yenilenen belediye başkanlığı sonuçlarına göre iktidar partisi AK Parti'nin İstanbul'un kontrolünü kaybettiğini yazdı.

Yayınlanan haberde BBC "Bu seçim Erdoğan için kilit önemde bir sınav" dedi.

GUARDIAN

Bir diğer İngiliz yayıncı Guardian, bu seçim sonuçlarına göre ikinci kez İstanbul'u kaybetmenin Ak Parti için utanç verici olduğunu yazdı.

Guardian haberinde "Bu seçim sonuçlarının Erdoğan'ın partisi AK Parti'nin geleceği için dramatik sonuçları olacaktır" yorumunda bulundu.

'Ankara değişebilir'

Reuters ajansı yenilginin Ankara'da kabinede değişikliğe, dış politikada kimi düzenlemelere yol açabileceğini savundu. Erken seçim olasılığına işaret edildi.

Financial Times, Erdoğan'ın siyasi bir kumar oynadığını ve bunun geri teptiği yorumu yaptı. Seçimleri "ikinci kez kaybetmenin" Erdoğan için büyük bir darbe olduğu görüşü aktarıldı.

'Bozgunla sonuçlandı'

Alman Bild gazetesi, "Erdoğan için hezimet" başlığını attı. Gazetenin intenet sitesinden yayımlanan haberde, "Muhalefet adayı İmamoğlu açık ara kazandı. Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kader seçimi', büyük bir bozgunla sonuçlandı" yorumu yapıldı.

Die Welt gazetesi internet sitesinden "Erdoğan'ın seçim fiyaskosu: İmamoğlu zaferi için 'yeni bir başlangıç' dedi" başlığıyla duyurdu. Frankfurter Allgemeine Zeitung, haberi "Erdoğan'ın AKP'si, İstanbul'da ikinci yenilgisini aldı" başlığıyla gördü. Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Niels Annen, Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek "Tebrikler İmamoğlu, Türk demokrasisi için güzel bir gün" paylaşımı yaptı.

Fransız Le Monde gazetesi, "Türkiye'nin en zengin ve en kalabalık kenti olan İstanbul'u kaybetmek, Erdoğan için büyük bir ciddi bir başarısızlık" yorumuna yer verdi. İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberinde Erdoğan'ın ağır bir yenilgiyi uğradığı belirtilirken Türkiye demokrasinin İstanbul sayesinde büyük bir zafer kazandığı vurgusu yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.