Hava Durumu

Dünya İranlı kadın modacıyı konuşuyor!

15 yaşındayken bir arkadaşının ev partisinde mini etek giydiği için 40 kırbaçla cezalandırılan İranlı moda tasarımcısı Tala Raassi, hayallerinin peşinden ABD'ye gitti ve şimdi adını herkesi biliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya İranlı kadın modacıyı konuşuyor!
Dünya, 15 yaşındayken bir arkadaşının ev partisinde mini etek giydiği için 40 kırbaç ve 5 gün hapisle cezalandırılan İranlı moda tasarımcısı Tala Raassi'yi konuşuyor.

ABD'YE YERLEŞİP HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİTTİ

35 yaşındaki Müslüman moda tasarımcısı Tala Raassi, 15 yaşındayken bir arkadaşının ev partisinde mini etek giydiği için 40 kırbaç ve 5 gün hapisle cezalandırılmıştı. 20 yıl önce yaşadığı bu olayı unutamayan genç kadın, ABD'ye yerleşerek hayallerinin peşinden gitti.

"MÜSLÜMAN BİR KADIN OLARAK..."

Dar Be Dar adını verdiği bikini koleksiyonuyla moda dünyasında kendine sağlam bir yer edinen Raassi, Mail Online'a verdiği röportajda "Müslüman bir kadın olarak bikini koleksiyonu tasarladığım için pek çok tartışmanın içine çekildim ve insanlar hakkımda hemen yargıya vardı.



"ÖZGÜRLÜK NE GİYDİĞİN YA DA ÇIKARDIĞIN DEĞİLDİR"

Bana diyorlar ki ne cesaretle böyle bir şey yaparsın? Böyle bir şeye nasıl müsaade edersin? Ama konu bu değil. Bikini tasarlıyorum çünkü seviyorum ve moda dünyasında bu alanda uzmanlaşmak istiyorum. Özgürlük ne giydiğin ya da ne çıkardığın değil, hayatta ne yapacağına dair seçim yapabilmektir. Bir kadın bikini de giyse, burkini de giyse fark etmez. Bu sizin kendi seçiminizdir ve seçiminiz size güç verir" diye konuştu.

'DÜNYANIN EN KORKUSUZ KADINI' SEÇİLMİŞTİ

Raassi'nin markası 2010 yılında Miss Universe Güzellik yarışmasına sponsor olmuş ve ABD'de büyük satış başarısı elde etmişti. Raassi, 2012'de Newsweek tarafından Hillary Clinton'la birlikte 'Dünyanın En Korkusuz Kadını' seçilmişti. Raassi aynı yıl 'Fahsion is Freedom (Moda Özgürlüktür)' adlı kitabını yayınlamıştı.

Raassi, İran'da yaşadığı Vozara Caddesi'nde askerler tarafından göz altına alındığını şöyle anlatıyor: "Evde arama yapmışlardı ama alkol ya da uyuşturucu yoktu. Evde yalnızca VHS kasetler, TV, Mariah Carey ve Ace of Base kasetleriyle Evimiz Hollywood'da posterleri vardı. Onlar beni suçlu, günahkar ve kafir ilan ettiler. Makyaj yaptığım için beni sorguya çektiler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.