Hava Durumu

Dünya'nın en etkili 50 kadını arasında bir Türk!

Amerikan Variety dergisi 2 trilyon dolarlık küresel eğlence sektörünün en etkili 50 kadınını belirledi. Nicole Kidman, Salma Hayek gibi isimlerin yer aldığı listeye Türkiye'den sadece Begümhan Doğan Faralyalı girdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya'nın en etkili 50 kadını arasında bir Türk!

Dünya eğlence sektörünün sesi olan Amerikan Variety dergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde küresel eğlence sektörünün en etkili 50 kadınını belirledi. Sinema, televizyon ve müzik gibi tüm eğlence sektöründe başarılı olmuş kadın isimlerin yer aldığı listedeki tek Türk ise Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı oldu. Begümhan Doğan Faralyalı, J.K. Rowling, Emma Watson, Salma Hayek, Sonia Friedman ve Sally Caplan gibi isimlerle aynı listede yer aldı. Eğlence endüstrisinin dünyada 2 trilyon dolarlık pazara ulaştığı belirtilirken, bu alanda kadınların gücünün de arttığı dile getiriliyor.

LİSTEYE ABD'Lİ KADINLAR DAMGA VURDU

En etkili 50 kadınTürkiye'den sadece Begümhan Doğan Faralyalı'nın yer aldığı küresel eğlence sektörünün en etkili 50 kadını 2018 yılında ilk kez yayınlandı.

Bu yıl ilk kez yayınlanan listede Çin'den Almanya'ya, Rusya'dan Avustralya'ya, Nijerya'dan Katar'a, Danimarka'dan Fransa'ya kadar birçok ülkeden 50 kadın yer aldı. Variety dergisinin editörleri sanatçılar, yöneticiler ve yapımcıların yer aldığı listeyi belirlerken, bu isimlerin küresel kadın hakları alanında yaptıkları çalışmalara da dikkat edildi. Listede en etkili kadınlara sahip ülke İngiltere oldu. 12 İngiliz kadın listede yer almayı başardı. İngilizleri ise bu alanda 5 Çinli kadın takip etti. İtalyanlar ise 4 etkili kadın ile listede yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.