Hava Durumu

Dünya Süt Günü'nü kutladılar

Bursa'da çocuklar 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Süt Günü'nü kutladılar

Eker Gıda'nın organize ettiği faaliyete yaklaşık 750 çocuk katıldı. Her türlü eğitici ve öğretici faaliyetin bulunduğu şenlikte, çocuklara sütün yararlarını eğlenceli dille anlatan 'En güzel süt bıyığı kimde', 'Yoğurt yeme', 'Çırpılmış yoğurdu en uzağa sıkma', 'Kukla şov' gibi eğlenceli oyunlar oynandı. Çocuklar bu tür oyunları oynarken ortaya renkli görüntüler çıktı. Günün önemine değinen Eker Süt Ürünlerinde Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, "Gençlere ve çocuklara sütün önemini vurgulamak istedik. Sütün büyüme ve gelişmede önemli gıda maddesi olduğunu hatırlatmak istedik. Her sene bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize okullardan öğrencileri davet ediyoruz. Öğrencilere ve çocuklara süt ürünlerini içmeye teşvik ediyoruz. Sütün önemini vurgulayarak bu günü kutlamalarını sağlıyoruz. Çocuklar keyifli bir gün geçirerek dünya süt gününü hatırlıyorlar. Etkinliğe yaklaşık 750 öğrenci katıldı. Bir takım yarışmalar gerçekleştirdik" dedi.
Çocuklara sütü sevdirmenin önemli olduğunu belirten Eker, "Sütü zorla içirdiğimizde çocuğun hoşuna gitmediği zaman uzaklaşabiliyor. Oyunlar ve şenlik havasında öğretirsek süt çocukların akıllarında daha kalıcı oluyor. Türkiye'de yıllık süt tüketimi kişi başına artmıyor. Yaklaşık 26 litre civarında. Bu rakam yeterli değil. Dünyada ise 120-150 litre civarında. Buna ulaşmak için çok yolumuz var. Okul sütü projesi bunun için vesile. Çocuklara süt içmeyi aşılamak için önemli proje. Bu şekilde genç ve çocukların arttırmaya yönelik bir çok aktivite ve organizasyonlar yapılıyor. Türkiye çapında süt tüketimini arttırmak büyük bir misyon. Önümüzdeki yıllarda kişi başına tüketim daha da artacak" dedi.
Sütün faydalarını da değinen Eker, "Süt önemli kalsiyum deposudur. Süt yaşayan bir canlıdır. Mikro organizmaların vücudumuzda önemli yeri var. Vücut, kemik, diş ve beyin gelişimi için önemli gıda maddesidir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.