Hava Durumu

Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018'de Bursa'da buluşacak

'Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin 16. konferansı, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 2018 yılında, Bursa'da gerçekleştirilecek. 'Küreselleşmenin Kültürler ve Yaşam Üzerindeki Etkileri' teması ile düzenlenecek olan konferans, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek birlik üyelerini Bursa'da buluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018'de Bursa'da buluşacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Dünya Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı', Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Dünya Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini Bursa'da buluşturan programda, 2018 yılında Bursa'da gerçekleştirilecek olan organizasyonla ilgili bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarihi Belediye binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, birlik temsilcileri, yönetim kurulu toplantısının detayları hakkında bilgiler verdi ve Bursa ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

"Bursa, ayrıcalıklı şehir"
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa'yı tanıtarak, "Bursa, sahip olduğu değerler hazinesi ile ülkemizin en ayrıcalıklı şehirlerinden biridir. Büyükşehir Belediyesi olarak tarumar olmuş, kaderine terk edilmiş, ilgi ve alaka bekleyen değerlerimizin ilk günkü heybetleriyle şehrimize yeniden kazandırılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önceleri her gün önlerinden geçip de fark etmediğimiz yapılar, restorasyon çalışmaları sonrası fark edilen, hissedilen mekanlar olarak Bursa'ya yeniden kazandırılıyor" dedi.

"16. büyük buluşma 2018'de Bursa'da"
Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'daki çalışmalarından örnekler veren Başkanvekili Karlık, çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin Avusturya'da organize edilen 15. konferansında, birliğin 2 yılda bir gerçekleştirdiği büyük buluşmaların bundan sonrakinin Bursa'da yapılması kararlaştırılmıştı. 63 ülke ve bölgeden 113 üye kentin bulunduğu birliğin 16. büyük buluşması, 7 - 9 Eylül 2018 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenerek, küreselleşmenin kültür ve yaşam biçimine etkileri görüşülecek" diye konuştu.

Başkanvekili Karlık, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Bursa ile şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın, dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılara tanıtılması adına da organizasyonun büyük bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

Tema, 'Küreselleşmenin Kültürler ve Yaşam Üzerindeki Etkileri'
Japonya Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura, Kyoto'nun Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu ülkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, 16. konferansın gelecek yıl Bursa'da yapılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Konferansın, 'Küreselleşmenin Kültürler ve Yaşam Üzerindeki Etkileri' temasıyla gerçekleşeceğini anlatan Uemura, modern hayatta küreselleşmenin olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılabildiğine dikkati çekerek, geleneklerin devamı ve yeni iletişim sistemlerinin kullanılmasıyla bu geleneklerin aktarılmasının da sağlanabilmesi açısından, temanın önemli olduğunu kaydetti.

"Bursa, Asya ve Avrupa kültürlerinin kesişim noktasında"
Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata ise 2018 yılında 16. konferansın Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'da yapılacak olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Shibata, konferansın Bursa'da yapılması kararında, birlik üyelerinin çoğunluğunun Bursa'yı istemesinin ve Bursa'nın organizasyon için başvuran kentler arasında en uygun kent oluşunun etkili olduğunu söyledi.

Asya ve Avrupa kültürlerinin kesişim noktasında olan Bursa'nın, başarılı bir konferansa ev sahipliği yapacağı vurgulanan toplantıda ayrıca, konferans kapsamında gençlerin de katılımının sağlanabileceğine ve organizasyonda resim sergisi gibi çalışmaların yer alabileceğine dikkat çekildi.

Başkanvekili Karlık, toplantının sonunda katılımcılara Bursa'ya özgü hediyeler takdim etti. Tarihi Belediye Binası'nda günün anısına fotoğraf çektiren heyet, program dahilinde Bursa Kent Müzesi ile Ulucami, Kapalıçarşı, Kozahan ve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) gibi kentin tarih ve turistik mekanlarını da gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.