Hava Durumu

Dünyaca ünlü F1 pilotu Bursa’da konuştu

Dünyaca ünlü F1 Pilotu David Coulthard, bu zamana kadar hiçbir şampiyonluğuna kişisel olarak sevinmediğini, başarının bir ekip çalışması olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyaca ünlü F1 pilotu Bursa’da konuştu

Yarış sırasında 750 milyon verinin ekip tarafından değerlendirildiğini ifade eden ünlü pilot, "Burada çok zaman harcanır, emek vardır ama potansiyel tehlikeler bu şeklide belirlenir" dedi.


Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen "Türkiye Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" kapsamında Bursa’ya gelen David Coulthard, bir tasarımcı ya da mühendis olmadığını anlatarak, "Benim katkım; kendi ekibime, benim hızımı kesen unsurları anlatırım. Onlar işin teorisine sahipler ama ben bunu pratik olarak yaşayan biriyim. Her zaman her detayı gözden geçiriyorum. Daha iyinin peşine düşüyor, bunun için gayret ediyorum. Hepimizin öğreneceği bir şeyler vardır. Hepimiz çok şey bilebiliriz ama bir araya gelip birbirimizden birçok şey de öğreniriz. Başarı kişisel değildir. Ben de tüm başarılarımın şahsıma ait olduğunu düşünmedim. Her başarının ardında bir ekip vardır. Bu başarı kişisel değil bu ekibin başarısıdır" diye konuştu.


Formula-1 araçlarının, sürücünün beklentilerini karşılaması gerektiğini kaydeden Coulthard, "Yarış sırasında 750 milyon civarında veri sisteme aktarılmaktadır. Bilgiler, ilgili birimlere iletilir. Yarış sırasında bunların incelenip değerlendirilmesi sonucunda her şeyin yolunda gittiğinden emin oluruz. Burada çok zaman harcanır, emek vardır ama potansiyel tehlikeler bu şeklide belirlenir" dedi.


Çevrecilerin, doğayı kirlettiği için F1 yarışlarına karşı çıktıklarını fakat bir Atlantik uçuşu sırasında atmosfere çok daha fazla karbon salınımı olduğunu hatırlatan Coulthard, "Daha az yakıt tüketen motorlar üreterek daha gelişmiş turbo teknolojileri üzerinde çalışıyoruz. Hibrit teknolojilerinin etkinliği son derece önemli. Formula 1 üreticisi Ferrari, Mercedes ve Renault, teknolojik yeniliklerden çok şey öğrenecek. Onlar da hibrit üzerinde çalışıyor" diye konuştu.


2005 yılında katıldığı İstanbul Park’taki yarış öncesi pisti similatörde yarışarak pratik kazandığını vurgulayan Coulthard, sözlerini şöyle sürdürdü.


"Bu yıl araçlarda 1.6’lık turbo motora geçiş olacak. Formula 1 araçlarında ağır bir egzoz sesi var. İnsanlar da yarışta bu sesi istiyor. Önümüzdeki yıl motorlar farklı olacak, egzoz sesi üzerinde de çalışıyorlar. Araçtan çıkan seslere Rock konseri havası vermek isteniyor çünkü Formula 1 hayranları bunu istiyor."
F1’den ne kadar kazandığının sorulması üzerine Coulthard, 38 yaşında emekli olduğunu kaydedip ne kadar para kazandığını açıklamak istemedi. Meslektaşı Fernando Alonso’nun yılda 40 milyon euro kazandığını ve bunun içine sponsorluk ve reklam gelirlerinin dahil edilmediğini ifade eden Coulthard, kendisinin de ona yakın kazandığını ve salonda da bu kadar para kazanan birçok insanın olduğunu söyleyerek herkesi güldürdü.


Türkiye’nin otomotiv sektöründe büyük bir oyuncu olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Coulthard, inovatif tasarımlar konusunda Formula’nın önemli adımlar attığını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.