Hava Durumu

Dünyaca ünlü firma Türkiye'yi haritadan sildi

Alman lastik firması Continental, internet sitesinde de yer alan son yayınladığı reklam filminde görünen haritada büyük bir ayıba imza attı. Şirketin kullandığı haritada Türkiye'nin bulunduğu yerde Akdeniz görünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyaca ünlü firma Türkiye'yi haritadan sildi

Dünyaca ünlü Alman lastik firması Continental skandala imza atarak, son yayınladığı reklam filminde yer alan haritadan Türkiye'yi sildi. Türkiye'nin sınırlarının büyük bir bölümünü kaldırıp, tüm bölgeyi deniz olarak gösteren Continental'ın hangi sebeple böyle bir şey yaptığı bilinmiyor.Powertraing isimli teknolojinin tanıtım videosunda yer alan haritada, diğer tüm ülkeler görünürken Türkiye yerinde Akdeniz görünüyor.

Harita üzerinde Powertrain'in aktif olarak bulunduğu ülkeler gösteriliyor. Bu ülkelerin gösterildiği sırada ise skandal harita görünüyor.

Continental özür diledi

Continental'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

Sosyal medyada yer alan paylaşımlar sayesinde Continental Otomotiv Global sayfasında grafik hatası olan bir videonun yer aldığının farkına vardık. Tüm sosyal medya kullanıcılarına bize bu hatayı bildirdikleri için teşekkür ederiz. Videonun hemen kaldırıldığını bildirmek isteriz. Derin üzüntü içerisindeyiz. Tüm kamuoyundan özür dileriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.