Hava Durumu

Dünyada ilk kez görüldü: Anne karnındaki bebekte koronavirüs çıktı!

Fransız doktorlar 23 yaşındaki bir kadının karnındaki bebeğin doğmadan önce yeni tip corona virüs (Covid-19) hastası olduğunu tespit etti. Söz konusu durum, doğmamış bir insanda görülen ilk doğrulanmış Covid-19 vakası olarak tarihe geçti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyada ilk kez görüldü: Anne karnındaki bebekte koronavirüs çıktı!

Fransa'daki doktorlar, bebeklerin henüz anne kardındayken yeni tip corona virüse yakalanabileceğini bildirerek, dünyadaki Covid-19'la enfekte olan ilk doğmamış çocuk vakasını açıkladı.

Bilim insanları, Nature Communications dergisinde yayınlanan "SARS-CoV-2 (Covid-19) enfeksiyonunun transplasental bulaşması" başlıklı bir makalede detayları anlatılan vakanın, tıp dünyasında yeni bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

CORONA VİRÜS RAHİMDE BULAŞABİLİYOR

Şimdiye kadar, doğmamış bir çocuğun corona virüse rahim içinde yakalanabileceğini gösteren sınırlı sayıda bilgi bulunuyordu. Ancak, Paris'teki Antoine Béclère hastanesinden çalışan makalenin yazarları, "SARS-CoV-2'nin transplasental bulaşması"nın mümkün olduğunu kanıtladı.

Araştırmacılar, 23 yaşındaki ve 35 haftalık hamile olan bir kadının ateş ve öksürük nedeniyle 24 Mart'ta hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Anne corona virüs testinde pozitif çıktı, sezaryen ile doğum yaptı ve erkek bebek hemen hastanenin doğum sonrası yoğun bakım ünitesine alındı. Bebeğin de Covid-19 hastası olduğunu belirten doktorlar, tedavisinin ardından anneyle birlikte 18 gün sonra taburcu olduğunu yazdı.

Ç​OCUKTA BEYİN İLTİHABINA RASTLANDI

Ancak, doktorlar plasenta aracılığıyla anneden çocuğun kan dolaşımına geçen corona virüs nedeniyle bebeğin beyninde iltihaplanma olduğunu belirtti. Yazarlar, "Plasenta, corona virüs enfeksiyonu tarafından tetiklenen ciddi sistemik maternal inflamatuar durumla tutarlı, akut ve kronik inflamasyon belirtileri gösterdi" ifadelerini kullandı.

Mart ve Nisan aylarında da İtalya'da 31 kadın üzerinde yapılan küçük bir çalışmada, doğmamış bebeklerin virüsü annelerinden alabildiğini gösteren bulgulara rastlanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.