Hava Durumu

Dünyadaki fotoğraf makinelerinin yüzde 70'i Çin'e satılıyor

Bu sene 7'ncisi düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin (BursaFotoFest) konuk ülke oturumunda Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki fotoğraf sanatı ve sanatçıları konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyadaki fotoğraf makinelerinin yüzde 70'i Çin'e satılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle tertiplenen 7. BursaFotoFest, fotoğrafın dünyaca usta isimlerini fotoğrafa gönül verenlerle buluşturuyor. Festival kapsamında yapılan konuk ülke oturumunda ise Çin Halk Cumhuriyeti ele alındı. Oturumun moderatörlüğünü üstlenen Kamil Fırat, Çin'den gelen fotoğraf sanatçılarının BursaFotoFest'e değer kattığını, Türkiye'deki fotoğrafa gönül verenlerin ufkunu açtıklarını söyledi. Birçoğumuzun bilmediği konuları fotoğraflarla gözler önüne serdiklerini belirten Fırat, "Hem binlerce senelik geleneği buraya taşıdılar, hem de çok zengin olan kültür ve sanatlarını fotoğraflarla yansıttılar. Bizler Çin'i hep batıda yayınlanan örnekleriyle biliyoruz. Bizlere birinci ağızdan zengin geleneklerini aktardıkları için ve festivale katıldıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Liaoning Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Shi Chun, "Çinli fotoğrafçılar moda ile geleneksel sanatları başarılı bir şekilde kullanıyor. Kendilerini de hızla geliştiriyorlar. Dünyadaki profesyonel fotoğraf makinelerinin yüzde 70'inin Çin'e satıldığını biliyorum. Çinli fotoğrafçılar batı tarzı ile Çin unsurlarını harmanlamaya da başladı. Çin'de birçok üniversitede artık fotoğrafçılık bölümü bulunuyor. Hatta doktora ve master bölümleri de hızla artıyor. Önemli festivallerde üniversite öğrencileri için yarışmalar yapılıyor. Güzel imkanlar sunuluyor" dedi.

Hebei Fotoğrafçıları Derneği Başkan Yardımcısı Wang Zigou ise, Çin'deki derneklerde fotoğrafçılığın nasıl yapıldığı konusunda bilgi verdi. Devletin genelde kültür ve sanat konularını derneklere yönlendirdiğini anlatan Zigou, "Dernekler fotoğraf üzerine pratik çalışmalar yapıyor. Fotoğrafçılık artık her aileye giren bir hobi oldu. İnsanlar git gide daha fazla seviyor. Fotoğraf kulüpleri de farklı faaliyetlerde bulunuyor. Çinli fotoğrafçılar daha fazla hayatın içerisine girmeye çalışıyor. Bizlerde konu sınırlaması olmasını istemiyoruz. Sanatta sınır yoktur. Daha fazla fotoğrafçı ve daha fazla konuda çalışma olmasını arzuluyoruz. Böylece ortaya daha fazla eser çıkacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Çin'in en popüler 3 fotoğraf festivali fotoğraflarla anlatılarak bilgi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.