Hava Durumu

'Dünyayı değiştirmek için yarını beklemeyelim'

Başta iklim değişikliği olmak üzere bütün dünyayı etkileyen ekolojik, ekonomik, sosyal krizlerin boyutunu göstermek için Cyril Dion ve Melanie Laurent tarafından çekilen "Yarının Bugünü" adlı belgesel, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Dünyayı değiştirmek için yarını beklemeyelim'

10 farklı ülkede çekimleri yapılan ve Fransa'da bir haftada bir milyon kişi tarafından izlenen "Yarının Bugünü" adlı belgesel Nilüfer'de de büyük ilgi gördü. Belgesel gösteriminin ardından Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliğiyle panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün hepimizin bildiği gibi dünyamız çevre, ekonomik ve sosyal krizlerle boğuşuyor. Panel öncesinde izlenen belgeselde anlatıldığı gibi, bu krizleri felaket haline gelmeden önlemek mümkün. Fert olarak, sivil toplum, akademik çevreler, yerel yönetimler ve en önemlisi devletler olarak yapabileceklerimiz var. Bunun için düğmeye basmak, harekete geçmek önemli" dedi.

Nilüfer Belediyesi'nin, karbon salımının azaltılmasına yönelik Başkanlar Sözleşmesi'ne Türkiye'de imza atan ilk 10 belediyeden biri olduğunu belirten Mustafa Bozbey, "Sözleşme kapsamında 2020 yılına kadar, karbondioksit salımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt ettik. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmalarımız var. Bunun için önemli bir adım daha atarak, Türkiye'de ilk kez bir belediye olarak Yenilenebilir Enerji Kooperatifini kurduk. Şu anda 3 istasyonda, 35 bisikletle başlattığımız "nilespit" projesi iklim değişikliğini azaltma ve uyum konusunda en çok önem verdiğimiz projelerimizden biri. Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla orantılı olarak çevre dostu kent olmak hedefimizin gerçekleşeceğine inanıyorum. Nilüfer Belediyesi sınırları içinde, güvenle dolaşılabilecek 142 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu mevcut. Paydaşlarımız arasında okullar, üniversiteler, vatandaşlar ve enerji dağıtım firmaları bulunuyor. Biz, dünyayı değiştirmek için yarını beklemeyelim, yarını bugünden belirleyelim istiyoruz. Bu amaca katkı koyan herkese daha güzel bir gelecek için atılan adımlar için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.