Hava Durumu

Dürümlü'de ölenlerin ailelerine tazminat ödendi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur İlçesi’nin Dürümlü Mezrası’nda PKK’lıların bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek düzenlediği saldırıda ölen 16 köylünün ailelerine tazminatların ödendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 22:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dürümlü'de ölenlerin ailelerine tazminat ödendi
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki şehitve gazi ailelerine iftar verdi. İftara Aksoy’un yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Adnan Taştan, Sur İlçesi’nin Dürümlü Mezrası’nda PKK’lıların bomba yüklü kamyonu infilak etirerek düzenlediği saldırıda hayatlarını kaybeden 16 köylünün yakınları da katıldı. Kuran’ı Kerim’in okunduğu yemeğin ardından konuşan Vali Aksoy, şehitlere ve Dürümlü’de hayatını kaybeden 16 vatandaşa rahmet dileyerek terörle mücadelenin omuz omuza süreceğini belirtti.

Dürümlü’de hayatını kaybeden, Tanışık Köyü’nden 16 kişinin yakınlarına tazminatların ödendiğini belirten Vali Aksoy, şöyle konuştu:
"Yaşanan bu terör olayı ile ilgili yaşamını kaybedenlerin yakınları için 5233 sayılı kanun kapsamında işlemler gerçekleştiriliyor. Tanışık Köyü’nde yaşamını kaybeden 16 vatandaşımız için de bu işlemleri başlattık. Kanunun ön gördüğü tazminat ailelere ödendi. Ailelere aylık bağlanması konusunda çalışmalar tamamlandı. Şu anda her aileden 1 kişinin işe alınmasıyla ilgili müracaatlarını alacağız. Şu aşamada, bu müracaatları alma noktasındayız. Devlet, terör mağduru olan bütün vatandaşlara sahip çıkıyor. Bu kanun gereğince de Tanışık Köyü’ndeki vatandaşlarımıza da sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Yaklaşık olarak kişi başına ödenen 32 bin lira miktar var, ayrıca belirli bir oranda anne, baba, eş, kardeşlere maaş durumu söz konusu." 

Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman ise köylülerin hala tedirgin olduğunu ve korkudan uyuyamadığını ifade ederek, güvenlik önlemlerinin sürdüğünü ve devletin kendileri için tüm imkanları seferber ettiğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.