Hava Durumu

E Tipi Kapalı Cezaevinde firar girişimi

Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde firar girişimi askerler tarafından fark edildi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
E Tipi Kapalı Cezaevinde firar girişimi

Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde siyasi, hükümlü ve tutukluların yer aldığı koğuşta tünel kazılarak firar girişiminde bulunuldu.

Edinilen bilgilere göre, siyasi, hükümlü ve tutukluların yer aldığı koğuşta tünel kazılarak firar girişiminde bulunulması askerlerin fark etmesiyle engellendi. Gece saatlerinde gürültüyü fark eden nöbetçi askerler, koğuşlara girdiklerinde ise çıkışa 5 metre kalan tünelin kazıldığını fark ettiler.

Güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevinde, Sabah saatlerinde tüm koğuşlarda arama başlatılırken, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından en kısa zamanda bir açıklamanın yapılacağı belirtildi.

PKK'lılar tünel kazdı

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, görülen lüzum üzerine Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda dün arama yapıldığı belirtildi. Arama neticesinde PKK terör örgütü üyesi hükümlü ve tutukluluların kaldığı terör koğuşunda, tünel kazılması girişiminde bulunulduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı, Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Cezaevi Bölük Komutanlığınca gerekli araştırmalar yapılmış olup, cezaevi çevresinde herhangi bir tünel bulunup bulunmadığının tespiti hususunda tedbiren kepçe ile kazı çalışması devam etmektedir. Cezaevinde yapılan sayım ve denetimlerde hükümlü ve tutuklu mevcudunun tam olduğu, herhangi bir firarın olmadığı tespit edilmiştir. "

Açıklamada, Ceza İnfaz Kurumunun genel işleyişinin devam ettiği, herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.