Hava Durumu

Ece'yi ölüme götüren mesaj

İzmir'de, sevgilisiyle motosiklet turu atarken arkadan düşerek öldüğü iddia edilen Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ece Yüzbaşı'nın davasında çarpıcı gelişme oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ece'yi ölüme götüren mesaj

Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi, genç kızın bilgisayarındaki ve telefonundaki sevgilisi Serkan K ile yazıştığı mesajları deşifre etti. Bilirkişinin sunduğu rapora göre, kazanın adından iki ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Serkan K'nın kazadan bir gün önce genç kıza yazdığı mesajda, 'Trafikte panik yaratma, terör estirme' olarak Türkçeye çevrilen 'traffic panicddd' adlı oyunu oynamak olduğu tespit edildi.

Şüpheli Serkan K'nın ayrıca yine genç kıza gönderdiği diğer çarpıcı mesajda, trafikte paniğe yol açıp diğer araçlara zarar verme üzerine kurulu olan oyundaki performansıyla, 550 bin dolarlık zarar verdiğini yazdığı tespit edildi. Kazadan önceki son gecede yine Serkan K'nın Ece Yüzbaşı'ya 'Yarın güzel bir planım var, telefondan ara beni' mesajı gönderdiği, kaza günü ise, Ece'nin havanın yağışlı yerlerin kaygan olduğunu söylemesine rağmen Serkan K'nın 'Tamam gel yerler kurudu' cep mesajıyla kendisini çağırdığı ortaya çıktı.

OTOMOBİLİNİ SATIP MOTOR ALMIŞTI

Ece Yüzbaşı'nın yaşamının tam bir dram olduğu belirtildi. Ege Üniversitesi Felsefe bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ece Yüzbaşı'nın dramı 1.5 yaşındayken başladı. 1993 yılında Kayseri'de görevli babası Üsteğmen Hakan Yüzbaşı, doktor olan eşi Hacer Yüzbaşı ile Ankara'ya uzmanlık sınavına gittiği sırada kaza yaptı. Kazada, Ece'nin babası Hakan Yüzbaşı ve annesi Hacer Yüzbaşı yaşamını yitirdi. Bebek yaşta öksüz kalan Ece'ye büyükbabası Alşan Yüzbaşı, babaannesi Engin Yüzbaşı ve yakınları sahip çıktı. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen üniversiteyi kazanan Ece Yüzbaşı, 23 Aralık 2011'deki kazadan kısa süre önce otomobilini satıp motosiklet satın aldı. Satın aldığı bayide çalışan 29 yaşındaki Serkan K yönetimindeki motosikletle deneme turuna çıktı. Motosikletin koltuğunun arkasında oturan Ece, görgü tanıklarının ifadesine göre Serkan K hızlı gittiği sırada yola düştü. Serkan K'nin ancak 300 metre sonra arkasında olmadığını farkettiği Ece, kaza yerinde yaşamını yitirdi. Ece, henüz 1.5 yaşındayken kaybettiği anne ve babasının Menemen'deki mezarlarının yanında toprağa verildi.

EN BÜYÜK ACI

Ece'nin ardından en büyük acıyı, onu büyük bir titizlikle yetiştiren, özel okullarda okutan, müzik kurslarına gönderen büyükbabası Alşan Yüzbaşı ve babaannesi Engin Yüzbaşı yaşadı. İzmir 13.Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek davada mahkeme, bilirkişinin raporunu değerlendirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.