Hava Durumu

Eddie Newton ilk teknik direktörlük deneyimini Trabzonspor'da yaşayacak

Trabzonspor'un 2020-2021 sezonunda teknik direktörlüğünü üstlenecek Eddie Newton, "birinci adam" olarak ilk deneyimini bordo-mavili kulüpte yaşayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2020 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eddie Newton ilk teknik direktörlük deneyimini Trabzonspor'da yaşayacak

Ocak ayında Hüseyin Çimşir'in teknik ekibinde antrenör olarak göreve başlayan Newton, kariyerini Trabzonspor'da teknik adam olarak sürdürecek. Uzun yıllar formasını giydiği ve antrenörlük yaptığı İngiltere'nin Chelsea takımında dünyaca ünlü isimlerle çalışan ve birçok şampiyonluk yaşayan Eddie Newton, bordo-mavili takımda teknik direktör olarak kendisini kanıtlamaya çalışacak.

İngiliz çalıştırıcı, Hüseyin Çimşir ile yolların ayrılmasının ardından Trabzonspor'un başında 2 maça çıktı. Eddie Newtonyönetiminde Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 yenerek Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası finalinde ise Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek 10 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

TRABZONSPOR'UN 11. YABANCI TEKNİK ADAMI
Eddie Newton, Trabzonspor'da teknik direktörlüğe getirilen 11. yabancı isim oldu. Bordo-mavili takımda daha önce yabancı teknik direktör olarak Jürgen Sundermann, Werner Biskup, Urbain Braems, George Leekens, Gordon Milne, Hans-Peter Briegel, Vahid Halilhodzic, Sebastiao Lazaroni, Hugo Broos ve Şota Arveladze görev yaptı. Newton, ayrıca Milne'in ardından Trabzonspor'un başına geçen ikinci İngiliz teknik adam oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.