Hava Durumu

Edebali'den zorlu göreve yeşil ışık

Plansız ve kaçak yapılaşmanın gölge düşürdüğü Yıldırım'ın güzellikleriyle gelecekte herkesin yaşamak isteyeceği yeni bir şehir olması için çalıştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, bu zorlu göreve yeni dönemde de aday olmaya yeşil ışık yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Edebali'den zorlu göreve yeşil ışık

Burcu SEKMEN'in haberi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sönmez Medya ailesini makamında ağırladı. Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna ve medya yöneticilerinin katıldığı davette, Yıldırım'ın kentsel dönüşüm projeleri konuşuldu. Şehirlerin yeniden inşa edilmesinde toplumsal desteğin önemine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "3 yıldır vatandaşla ortak paylaşım içinde yürüttüğümüz çalışmalarla bölgedeki emsal artış oranını 2.50 seviyesine taşıdık. Bölgesel planlama kapsamında oluşturduğumuz eğitim parametreleri ile Yıldırım'da 30'a yakın okul planlaması gerçekleştirdik. Bu sayede anaokullarının herkesin evine 500 metre, ilk ve ortaokulların 750 metre , liselerin ise en fazla 1 km uzaklıkta olmasını hedefliyoruz"dedi.

YILDIRIM KABUK DEĞİŞTİRİYOR

İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projelerini Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'nde hazırlanan maketler üzerinden Sönmez Medya ailesine anlatan Başkan Edebali, "Mevlana-Ulus mahallelerindeki kentsel dönüşüm ile Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuz Selim ve Çınarönü olmak üzere toplam 6 mahalleyi kapsayan projemiz onaylandı. Çalışmalarımızı hızlandırmaya başladık" şeklinde konuştu. İlçede 22 büyük projeye imza atacaklarını kaydeden Edebali, Sular Vadisi Doğa Parkı, Yiğitler Mahallesi Kentsel Dönüşümü, 152 Evler-Beyazıt Mahalleleri kentsel dönüşümü gibi projelerinde gelinen aşamaları da maketler eşliğinde aktardı.

GÖREVDEN KAÇMAM

AK Parti'deki kongre sürecinin de değerlendirildiği görüşmede 2019'daki seçimlerde Yıldırım'dan yeniden aday olup olmayacağı sorulan Başkan Edebali, "Bunu söylemek için çok erken. 5 yılın sonunda halkımız yaptığımız işten memnun mu değil mi bakarız. Vatandaşın memnuniyetinin yanı sıra partimizin de bizimle yola devam etme yönünde karar alması önemli. Vakti gelince istişare edilir. Her iki cepheden de olumlu mesaj alırsak, Yıldırım'a hizmet etmeye seve seve devam ederiz" ifadelerini kullandı.

VATAN MAHALLESİ'NE MODERN GÖRÜNÜM

Yıldırım Belediyesi, dönüşüm hamlelerinden birisini de Vatan Mahallesi'nde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İhale sürecinin tamamlandığı ve uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarının devam ettiği proje çerçevesinde, plansız yapılaşmaların yerini modern binalar alacak. 175 bin 600 metrekarelik 1. Etap ve 178 bin metrekarelik 2. Etap uygulamaları tamamlandığında mevcut 890 binanın yerinde depreme dayanaklı, güvenli konutlar yapılacak. Başkan Edebali, "İlçemizin yüzde 33'ünü kapsayan dönüşüm projesinde diğer bölgelerimizde olduğu gibi bu bölgede de modern şehirleşme uygulamalarını ve planlama yöntemlerini uyguluyoruz" dedi. Bölgede fiziki dönüşümü sosyal donatı alanlarıyla bütünleştireceklerini de aktaran Başkan Edebali, "Bisiklet yolları, yeşil alanları ve modern yapıların yanı sıra mahalle kültürünü canlı tutarak ilçemizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.