Hava Durumu

Edebiyat ve modern zamanlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'İncirli Kültür Sohbetleri'ne bu ay yazar ve senarist Tarık Tufan konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2017 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2017 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Edebiyat ve modern zamanlar

Edebiyat ve modern zamanları üzerine sohbet eden Tarık Tufan, "Özellikle son dönemlerde edebiyat dediğimizde bir ticari boyutunun olduğu görülüyor. Piyasa dediğimiz şey de her şeyi kendi içinde dönüştürebilme özelliğine sahip. Dolayısıyla çabuk tüketilen, çok arzulanan, hemen satın alınmak istenen eserlerin üretilmesini zaruri kılıyor" dedi.

Tarık Tufan, "Modern zamanlarda insanların kendisiyle ve kendi dışında varlıklarla kurduğu ilişkinin temel özelliği bu dünyanın bir gösteri alanıdır. Dolayısıyla esas olan alkış almaktır, iyi performans sergilemektir. Aslında yaptıklarını mış gibi yapmak yeterli, gerçek olması gerekmez. Kitaplar okunmuş gibi, iyi müzikler dinleniyormuş gibi, filmler izleniyormuş gibi yapılıyor. Maalesef bir süre sonra hayatın asli unsurları da böyle olmaya başlıyor. Sevgiyi ifade etme biçiminin de artık sosyal medyaya hapsolduğu günümüzde, yardım etmek sadece bir paylaşım yapmaktan, sevgiyi dile getirmek ve değer verdiğini belli etmek de sadece paylaşımları beğenmekle kalıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.