Hava Durumu

Efsane Başkanımızı uğurluyoruz

İbrahim Yazıcı bugün toprağa verilecek. 66 yaşında hayata gözlerini yuman Şampiyon Başkan Yazıcı için Atatürk Stadı'nda saat 10.30’da adına yaraşır bir tören düzenlenecek. Yazıcı'nın naaşı şampiyonluk kupasını kaldırdığı yerde konuşlandırılacak. Ulucami'de kılınacak cenaze namazı sonrası Yazıcı, Emirsultan Mezarlığı'nda defnedilecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Efsane Başkanımızı uğurluyoruz

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ...

Bursaspor'a görev yaptığı dönemde büyük başarılar kazandıran efsane başkan İbrahim Yazıcı, bugün toprağa verilecek. Sevenlerinin son yolculuğuna uğurlayacağı Başkan Yazıcı için sabah saat 10.30'da Atatürk Stadı'nda tören düzenlenecek. Tören sırasında İbrahim Yazıcı'nın naaşının başında Bursasporlu futbolcular bekleyecek. merhum başkanın naaşı şampiyonluk kupasını kaldırdığı yerde konuşlandırılacak.

DEVLET TÖRENİ

Yazıcı'nın naaşı törenin ardından Ulucami'ye götürülecek. Stattaki törenden sonra Ulucami'ye kadar kortej halinde yürünecek. Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı'na götürülecek ve defnedilecek. Atatürk Stadı'ndan Emirsultan Mezarlığı'na kadarki güzergah boyunca Bursaspor ve Türk bayrakları asılacak. İbrahim Yazıcı'ya milletvekilliği görevini de üstlendiği için devlet töreni düzenlenecek.

Renk gözetmeksizin gelin

Teksas Taraftar Grubu, internet sitesinden bir açıklama yaptı. Vefat eden başkan İbrahim Yazıcı'nın cenaze töreni ile ilgili bilgilendirmenin yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Gerçekleştirilecek organizasyonlarda 4 adet ana komite oluşturulmuştur. Görevli olan ve olmayı düşünen taraftarlarımızdan, buluşma alanına siyah tişörtlerle gelmeleri ve boyunlarında Bursaspor atkıları ile katılmaları rica olunur. Stadyum içindeki tören esnasında herhangi bir tezahüratın yapılmaması yönünde görüş birliğine varılmıştır. Şehir dışından gelecek tüm misafirlerimiz, herhangi bir renk gözetmeksizin sabahtan itibaren en iyi şekilde misafir edilecektir."

Arınç da gelecek

İbrahim Yazıcı'yı bugün büyük bir kalabalığın son yolculuğa uğurlaması beklenirken, törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılacağı açıklandı.

Tören AS TV'den canlı yayınlanacak

İbrahim Yazıcı'nın son yolculuğuna uğurlanışını AS TV izleyenlere dakika dakika aktaracak. Saat 10.00'da başlayacak canlı yayın tören boyunca devam edecek.

2 bin tişört

Bursaspor yönetimi bugün düzenlenecek tören öncesinde İbrahim Yazıcı'nın fotoğrafının basılı olduğu 2 bini aşkın tişört dağıtacak.

Vali Harput’tan açıklama

Bursaspor kulüp başkanımızın cenaze törenine tüm sevenleri katılacak. Kamu görevlileri dahil. Allah cennette buluştursun.

Ergic de katılacak

Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda forma giyen futbolcular İbrahim Yazıcı'yı son yolculuğunda yalnız bırakmayacak. Dönemin başarılı futbolcusu Ivan Ergic de cenaze töreninde yerini alacak. Bu arada İbrahim Yazıcı için tüm kulüp taraftarının törene gelmesi bekleniyor.

İlk büyük anma

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından dün oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçının öncesinde her iki takım da 'Başımız sağ olsun’ pankartıyla sahaya çıktı. Yazıcı için gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşunda ise Avni Aker Stadı'nı dolduranlar büyük bir jeste imza attı. Bordo Mavili taraftarlar, saygı duruşu süresince İbrahim Yazıcı'ya alkışladı.  Aynı görüntüler Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında da yaşandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.