Hava Durumu

Efsane oldu

İbrahim Yazıcı, başkanlığı döneminde Yeşil Beyazlılar’a tarif edilemeyecek başarılar yaşattı ve taraftar için hep dik duruşun simgesi olarak gösterildi. Bursaspor’da 10.5 yıl başkanlık göre-vini başarıyla üstlenen Yazıcı, 2010’da Türk futbolundaki büyük devrimin en büyük mimarlarından biri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Efsane oldu

İbrahim Yazıcı 1948 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Lise mezunu olan ve evli, iki çocuk babası olan Başkan Yazıcı, turizm sektöründe faaliyet gösterdi. İbrahim Yazıcı 20. Dönem Bursa, 21. Dönem Muğla milletvekilliği yaptı. Bursaspor’un 1985-86 sezonunda Federasyon Kupası’nın kazanıldığı Cavit Çağlar döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Yazıcı, aday olduğu 1988-89 sezonu başındaki genel kurulda başkanlığı Orhan Özselek’ten devraldı.

KUPADA FİNAL

1989-90, 1990-91 ve 1991- 92 sezonunun sonlarına kadar başkanlık görevinde bulunan Yazıcı, görevini yeniden Özselek’e devretti. 1991-92 sezonunda Yeşil Beyazlılar Türkiye Kupası’nda final oynamayı başarırken, kupanın sahibi Trabzonspor oldu. İbrahim Yazıcı, 3 yıl süren ilk döneminde Bursaspor’u orta sıralarda tutmayı başardı. Hakan Şükür ve Yılmaz Vural’ın çıkışları da bu döneme rastladı. Bu arada Başkan Yazıcı, tesisleşme hamlesini hızlandırarak Vakıfköy’e yeni ilaveler yaptı ve antrenman sahası ışıklandırıldı.

SAĞLAM GÖREVE

Ayrıca bu dönemde Yeşil Beyazlılar’ın genç takımı eski adıyla ikinci lig, şimdiki ismiyle PTT 1. Lig’de şampiyon oldu. Ancak o dönemin federasyonu “Bir kulübün iki takımı, aynı ligde mücadele edemez” kararı sebebiyle takımı 1. Lig’e çıkarmadı. 15 Ekim 2007 tarihinde göreve yeniden talip olan İbrahim Yazıcı, Yeşil Beyazlı kulübü zirveye taşıyan başkan olarak tarihe geçti. Bülent Korkmaz, Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar deneyimlerinin ardından takımın başına Ertuğrul Sağlam’ı getirdiğinde takvimler 2 Ocak 2009’u gösteriyordu.

TARİH YAZDI

Avrupa Kupası hedefi ile başlayan 2009-2010 sezonunda Bursaspor tarihinin en büyük başarısı ‘şampiyonluk’ geldi. 2011-2012 sezonunda Yeşil Beyazlılar 20 yıl aradan sonra Türkiye Kupası finali oynama başarısını gösterirken, tarihinde ilk kez 3 sezon art arda Avrupa Kupaları’na katılmaya da hak kazanmış oldu. İbrahim Yazıcı bu dönemde bir de mahkeme süreci yaşarken, bu durum ağır sağlık sorunlarını hızlandırdı. Yazıcı, toplam 10,5 yıllık başkanlık döneminde Federasyon Kupası kazanan yönetimin bir üyesi, Süper Lig şampiyonluğu yaşayan başkan gibi kırılması güç rekorlar ve elde edilmesi zor unvanların sahibi oldu.

Başkan İbrahim Yazıcı’nın mahkeme sürecinde yaşadığı sıkıntı adeta çığ gibi büyüdü. Yazıcı, ilk yarıda oynanan Trabzonspor maçında büyük bir sıkıntı atlatmış, sevenlerini korkutmuştu. O dönemden sonra Antalya’da da rahatsızlanan İbrahim Yazıcı, bütün uyarılara rağmen Orduspor deplasmanına gitmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.