Hava Durumu

Eğitim-Bir-Sen Çanakkale şehitlerini andı

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümünü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eğitim-Bir-Sen Çanakkale şehitlerini andı

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, "Çanakkale Zaferi, milletimiz için bir varlık ve yokluk savaşı, imkansızın başarıldığı, Kurtuluş Savaşı'na giden yolda çok önemli bir kilometre taşıdır. Çanakkale, insanlık onurunun, İslam kardeşliğinin, emperyalist zorbalara karşı dayanışmanın aşılmazlığı, geçilmezliği, yenilmezliğidir. Nifak tohumlarının içimizde yeşermemesi, ancak Çanakkale'deki birlik ve beraberlik ruhuyla mümkün olacaktır" dedi.

Her toplumun tarihsel serüvenlerinde milat sayılacak önemli kırılma ve geçiş anlarının olduğunu ifade eden Başkan Numan Şeker, "Bu anlamda Çanakkale önemli bir aşamadır. Çanakkale, bu topraklar üzerinde yaşayan halkların gerçek anlamda 'millet' ve Anadolu'nun bu milletin ebedî vatanı olduğunun bir kez daha tescilidir" şeklinde konuştu.

Son dönemdeki kırılma anlarından birinin de 15 Temmuz hain darbe kalkışması olduğunu belirten Numan Şeker, "Emperyalizm yüzyıl aradan sonra da terör örgütleriyle bölge haritasını yeniden çizme kararından bugüne kadar vazgeçmedi. Ancak Çanakkale ruhuna sahip necip milletimiz, emperyalizmin her daim hain planını bozmasını bildi. 15 Temmuz darbe girişiminde bütün dünya bunu bir kez daha gördü. 15 Temmuz'da gösterdiği birlik ve beraberlik mücadelesi ile aziz milletimizin 102 yıl önce verdiği destansı direnişin değerlerini hala terk etmediğine bir kez daha şahit olduk. Ülkemizin her kırılma anında milli iradenin yanında olan büyük Memur-Sen ailesi olarak bu ruhu yaşatma adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.