Hava Durumu

Eğitim-Sen'in iddiası: Bursa'da milli eğitim sorun yumağı

Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 2017-18 Eğitim - Öğretim yılının açılışı öncesi düzenlediği basın toplantısında "Eğitim ve öğretimin henüz başında 13 okulun yıkılacak olmasının açıklanması, tabiri caizse mum dikmiş, Bursa eğitimini içinden çıkılmaz bir hale sürüklemiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eğitim-Sen'in iddiası: Bursa'da milli eğitim sorun yumağı

Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, YARIN 550 bine yakın öğrenci ve 30 bin eğitim çalışanı ile Bursa'da eğitim ve öğretimin 'Sadece kağıt üzerinde' başlayacağını öne sürdü. Türkoğlu, şöyle dedi:

"13 okulun yıkılacak olması tabiri caizse bu kadar çok sorunun üzerine mum dikmiş, Bursa'da eğitimi içinden çıkılmaz bir hale sürüklemiştir, Böylesine geniş öğrenci ve veli kitlesini yakından etkileyecek olan yıkımlarının okulların açılmasına bir hafta varken duyurulması ve yıkılacak olması, tam anlamıyla bir beceriksizlik örneğidir. Bütün bir yaz tatili süresince çalışma yapmayıp, okullar açılınca okul yıkmak Bursa kamuoyuyla, velilerle ve öğrencilerle dalga geçmektir. 2015 yılında 142 okulla ilgili yapılan tetkikler neticesinde 2 yıl sonra şimdilik 13 okul yıkılmaktadır. 13 okulun depreme dayanıksız olduğu için yıkılacağı belirtildi. Acaba kaç okulumuzun daha yıkılması gerektiği ise gizlenmektedir. Okullar açılacak, ancak halen Bursa'nın idareci ve öğretmen atamaları tamamlanmamış, 200 bine yakın kitap dağıtılamamış, sınavla atanan idareciler görevine başlamamıştır. Yni dönem 4 bin 500 öğretmen açığıyla başlıyor."

Bursa'da 40 binin üzerinde eğitim çağına ulaşmış Suriyeli çocuk bulunduğuna da dikkat çeken Selçuk Türkoğlu, "Bunların ancak 13 bine yakını sisteme dahil edilebilmiştir. Sisteme dahil edilenler ise oryantasyon ve dil öğretimi gerçekleştirilmeden yalnızca yaşlarına göre sınıflara dağıtıldığından hem başarı gösterememekte, hem de sınıfta yanlızlışmakta ve bulunduğu sınıfta eğitim öğretimi olumsuz etkilemektedir. Sınıfa giren öğretmen vaktinin bir kısmını mecburen seviye farklı olan öğrencilere ayırmakta, bunun sonucunda da eğitim kalitesi düşmektedir" diye konuştu.

"BURSA'DA 2 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VAR"

Bursa"da devlet ciddiyetine ve kamu bürokrasisine yakışmayan bir uygulamanın devam ettiğini de savunan Selçuk Türkoğlu, "Mevcut Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın yanı sıra eski Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandığına dair kararnamesi halen Bursa'dadır. Bu durum tam anlamıyla komedidir. Bursa'ya layık görülen ithal bürokrat uygulamasının, Bursa milli eğitimini ne hale getirdiği ortadadır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.