Hava Durumu

Ek kayıt tarihleri belli oldu!

Hac kesin kayıt işlemleri 11 Ocak 2019 tarihinde sona erdi. Ardından boş kontenjanlar için, hac ek kayıt tarihleri belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ek kayıt tarihleri belli oldu!

2-11 Ocak 2019 tarihlerinde alınan hac kayıtları için tekrar heyecan başladı. Boş kontenjanları doldurmak isteyen hacı adayları, hac ek kayıt tarihleri için arayışa geçti. 80 bin adayın hacca gitmeye hak kazanmasından sonra, kutsal toprakların heyecanı hala devam ediyor.

EK KAYITLAR NE ZAMAN?

Kesin kayıt süresi sonunda hac konaklama türlerine göre ayrılan kontenjanlarda boşluk olması durumunda, kura sırası gözetilerek 17 - 25 Ocak 2019 tarihleri arasında kayıtlar alınacaktır.

Kura çekiminden sonra "Otel Konaklama Türü"nden "Oda Konaklama Türü"ne geçiş imkanı tanınmamaktadır.

HAC KAYITLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kayıt yaptıracakların pasaportlarının en az 10 Şubat 2020 tarihine kadar geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Geçerlilik tarihi 10 Şubat 2020'den önce biten pasaportlar işleme konulmayacaktır.

İlk defa pasaport çıkaracakların, pasaport müracaatlarını 11.02.2019 tarihinden sonra yapmaları gerekmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgi müftülüklerden veya acentalardan öğrenilebilecektir.

Diyanet veya Acentaya "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesi olmayan hiç bir vatandaşın hac kaydı yapılmayacaktır.

Kesin kayıt hakkı elde edildikten sonra kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıllara devretmek isteyenlere bu imkân tanınmayacaktır.

Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımızdan; kayıtlarını yaptırdıktan sonra sağlık durumu ve yaşlılık sebebiyle hacca gidemeyeceği heyet raporu ile tespit edilenler; noterden vekalet vermek suretiyle 65 yaşından küçük olan birini yerlerine vekaleten gönderebilirler.

Kayıt sırası geldiği halde herhangi bir sebeple kesin kaydını yaptırmayanlar ile kesin kayıt süresini geçirenlere bir daha kayıt hakkı verilmeyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.