Hava Durumu

Eker ekibi kürsüde

Türkiye’de düzenlenen organizasyonlarda büyük başarılara imza atan Eker Sailing Team, yurtdışında da ilk madalyasını kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eker ekibi kürsüde
İLK MADALYA

Alternatif spor dallarında yeni Avrupa başarıları gelmeye devam ediyor. Eker Sailing Team, Melges-32 teknesiyle Avrupa Şampiyonası’nın da yapılacağı İtalya’nın Porto Venere şehrinde, toplam 4 yarıştan oluşan Eueropean Sailing Series 2016 yarışının ilk etabında üçüncü oldu. Geçen yıl katıldığı Melges-32 yarışından eli boş dönen Eker ekibi, bu yarışta geçen sene kazandığı tecrübenin karşılığını aldı.  3 gün süren organizasyonda, 10 tekne arasında yarışı üçüncü tamamlayan Eker, Avrupa arenasında ilk madalyasına ulaştı. 



EN BÜYÜK BAŞARI

Eker Sailing Team Skipper’ı Ahmet Eker, “Avrupa Serisi’ne bu yıl çok güzel başladık. Yelkencilerimizi İtalya’dan seçtik. Trimcimiz geçen yılın dünya şampiyonu Giorgio Tortarolo. Taktisyenimiz ise daha önce Melges-24 Dünya şampiyonluğu olan Enrico Fonda oldu. Balon trim Burak Zengin, flok trim Doğa Arıbaş, pit Burak Baran, direkdibi Emir İçgören, başüstü Engin Özgen, dümende ise ben varım. Bu yarışlarda elde ettiğimiz sonuç Türk ekip olarak kazanılan en iyi başarılardan biri” dedi. Serinin ikinci yarışı ise 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İtalya Porto Ercole’de yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.