Ekmek sepetine bir tutam tuz koyarsanız...
Ekmeklerinizin her daim tazecik kalmasını istiyorsanız bu 6 noktayı uygulamaya özen göstermelisiniz.
YAŞAM , 05 Mayıs 2019 Pazar, 21:56
Ekmek sepetine bir tutam tuz koyarsanız...

Bayat ekmek yemeyi birçok insan sevmez ve ne yazık ki evde biriken ekmekler çöpe giderek ziyan olur. Bu israfa dur demenin yolu ise şimdi bahsedeceğimiz 6 önemli maddede yer alıyor;

1- Ekmeği ihtiyacınız kadar almaya özen gösterin ve mutlaka taze ekmek alın.

2- Ekmeği saklarken naylon torbalara koymayın. Ağzı kapalı kutular, büyük bez torbalar çok daha iyi olacaktır.

3- Ekmek sıcakken kabuklarını koparırsanız hızlı bayatlamasına neden olabilirsiniz.

4- Ekmeği dilimleyerek tüketmek bayatlamanın önüne geçer ve uzun süre taze kalır.

5- Ekmeği sakladığınız kabın içine bir miktar tuz serpin. Bu yöntem ekmeklerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

6- Artan ekmekleri bir poşete koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeden 45 dakika önce ekmekleri buzluktan çıkarın. Ekmekler çözüldükten sonra fırına verip ısıtabilirsiniz. İlk günkü gibi tazecik kalacaktır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR