Hava Durumu

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yolda görse tanımaz

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, CHP ve MHP'nin çatı adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olmasını sert bir dille eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2014 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yolda görse tanımaz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, muhalefetin çatı adayını değerlendirdi.

CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermelerini değerlendiren Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun muhalefet tarafından bulunmuş zoraki bir isim olduğunu söyledi.

"YOLDA GÖRSE EKMELEDDİN BEY'İ TANIMAZ"

Kuzu, CHP ve MHP'nin çatı adayının Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesini "Kılıçdaroğlu bu ismi buldu, bence bu ismi birisi kağıda yazıp eline vermiştir. Yolda karşılaşsalar kesinlikle Kılıçdaroğlu Ekmeleddin Beyi tanımaz, hiçbir özelliğini de bilmez. Soyadını da söyleyemiyor, İslamoğlu diyor. Bu zoraki bir nikah, zoraki bir isim." sözleriyle eleştirdi.

 "EKMELEDDİN BEY ÇIKMAMALIYDI..."

Burhan Kuzu,sözlerine şöyle devam etti;

"Sürpriz bir olay. Ekmeleddin Bey bilim olarak tanıdığımız bildiğimiz bir isim ama Türkiye genelinde çok bilinen bir isim değil. Çatı aday formülünden Ekmeleddin Bey çıkmamalıydı, eğer gerçekten dolu bir aday bulmaya çalışıyorlarsa. Demek ki, siyaset yapmış iyi isim bırakmış veya siyaset yapan iyi isim bırakan muhalefet cenahında bir Allah'ın kulu yok, bundan bu çıkıyor. Bu böyle olmasa öyle bir isim bularak koymaları gerekir. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız bir makadır belki ama Cumhurbaşkanlığı makamını siyaset dışı tuttuğunuz zaman o gibi durumlarda Ahmet Necdet Sezer tipi Cumhurbaşkanları türer Türkiye'de. Sorumluluğu olmayan, yaptım oldu noktasına giden, siyasetçinin derdini bilmeyen… Çünkü siyaset ayrı bir sanat, zor bir zanaat, dikenli bir yol. Buralardan geçmemiş, çalılara takılmamış, vatandaş ile kucaklaşmamış isimler, steril tipler oraya aday olmamalı, yapılmamalı.

"GARİP BİR ŞEY"

Kılıçdaroğlu bu ismi buldu, bence bu ismi birisi kağıda yazıp eline vermiştir. Yolda karşılaşsalar kesinlikle Kılıçdaroğlu Ekmeleddin Beyi tanımaz, hiçbir özelliğini de bilmez. Soyadını da söyleyemiyor, İslamoğlu diyor. Bu zoraki bir nikah, zoraki bir isim. ‘Çatı aday formülünü başladık, 2 ay uğraştık, kimseyi bulamadık' dememek için vatandaşa, adama sorarlar, kocaman Türkiye'de, devleti kurduğunu söyleyen sol kesim bir isim bulamadı mı? Öyle garip bir şey ki, birçok kesimi güya içine alacak şekilde bu ismi bulduğunu söylüyor. Bulunan isim bu manada çatı aday profili değil."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.