21 Mayıs 2012 Pazartesi

Kar çiftçinin yüzünü güldürdü

kar-ciftcinin-yuzunu-guldurdu

Bursa'da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Türkiye'nin en bereketli ovaları olarak görülen Bursa Ovası'nda çiftçiyi sevindirdi.
21 Şubat 2012 Salı 11:15

Bursa'da etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. 100 bin kişinin ekmek kazandığı Bursa arazilerinde kar yağışı sebebiyle meyve ve hububat ürünlerinde verim artacağı belirtiliyor.

Bursa'da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Türkiye'nin en bereketli ovaları olarak görülen Bursa Ovası'nda çiftçiyi sevindirdi. Karacabey ve Osmangazi Ziraat Odası, kar yağışının meyve ve hububat ürünlerine fayda sağladığını söyledi.

Bursa genelinde 100 binden fazla çiftçinin tarım sektörüyle uğraştığını belirten Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Sabri Akçalar, ilçe genelinde kar yağışının çiftçiye zarar vermediği, aksine çiftçiye yaradığını dile getirdi. Binlerce dönüm araziye sahip Osmangazi'de kar yağışı sebebiyle az sayıda hububat ürününün bulunduğunu söyleyen Akçalar, "Osmangazi'de zarar yok. Meyvelerde verim artışı var. Ama tarla bitkileri olan marul, karnabahar ve brokoli gibi ürünler kardan dolayı zarar gördü. Kar yağışı ovada büyük olumsuzluklara yol açmadı. Ovada fazla etkili olmadı. Büyük bir zarar yok. Odamıza kayıtlı 6 bin üyemiz var. Kar sebebiyle hiçbir üreticimiz sıkıntılı değil" dedi.

KAR MEYVENİN VERİMİNİ ARTIRDI
Hububat ürünlerinin yanı sıra kar yağışının meyveleri olumlu yönde etkilediğine işaret eden Akçalar, "Karın bize yararı var. Meyve çiçeklerinin geç açması için kar faydalı. Şeftali, armut, kiraz ve elmada soğuk hava faydalı. Erken açarsa çiçekler yanar ve meyve yapmaz. Kar yağışı meyvede verim artırdı" diye konuştu.

KARACABEYLİ ÇİFTÇİLERİN HUBUBAT SEVİNCİ

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Karacabey ilçesinde yaklaşık 600 bin dekar tarım arazisi olduğuna dikkat çekerek "Bu arazilerin 120 bin dekarı hububat. Kar yağışı da bu hububat ürünlerine yaradı. Hububatı biz kasım ve aralık aylarında ektik. Kış mahsulü olduğu için etkili olan kar yağışı bizim yüzümüzü güldürdü. Karacabey'de şu an sadece hububat ürünleri yetiştiriliyor. Diğer tarım arazileri boş. Yaz dönemini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Karaca, kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı Harmanlı Köyü'nde Karadere'nin taşması sonucu bazı tarım arazilerinin de su altında kaldığını da sözlerine ekledi.






Kaynak: İHA

Haberin etiketleri:

kar, çiftçi, ekonomi haberleri, bursa ovası

Yorum yazabilmek için Giriş Yapın veya Üye Olun

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

400-bin-saglikciya-mujde

400 bin sağlıkçıya müjde

20 Mayıs 2012 Pazar 17:18
ford-2012den-umutlu

Ford, 2012’den umutlu

19 Mayıs 2012 Cumartesi 10:54
cay-alim-fiyati-aciklandi

Çay alım fiyatı açıklandı

18 Mayıs 2012 Cuma 16:29
dolar-4-ayin-zirvesinde

Dolar 4 ayın zirvesinde

18 Mayıs 2012 Cuma 10:38

ÖNE ÇIKANLAR

Keneler uyuşturarak zehirliyor

Uzmanlar, kenelerin ısırmadan önce ısıracakları bölgeye lokal anestezik benzeri bir madde salgıladığını

NATO zirvesinde eşlerin buluşması

ABD'nin Şikago kentindeki NATO Zirvesi'ne katılan liderlerin eşleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle

İsrail'den Rum kesimine 20 bin komando

İsrail'in doğalgaz terminalinin güvenliği amacıyla Kıbrıs Rum tarafına 20 bin komando yerleştirmek istediği

YAYINLARIMIZ

  • Bursa Hakimiyet
  • Bursa Hakimiyet İK
  • Yaşayan Bursa Gazete Eki
  • Yaşayan Bursa Dergi

SPOR YAZARLARI

Tüm Yazarlar