Hava Durumu

Ekonomide kritik gün!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı'nı (OVP) açıklıyor: "Göstergeler büyümenin bir miktar daha hızlanabileceğine işaret ediyor."

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ekonomide kritik gün!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın (OVP) ayrıntılarını açıklıyor. Şimşek'in açıklamasından satır başları şöyle:OVP döneminde küresel büyüme olumlu bir görünüme sahip, program dönemi boyunca IMF'ye göre küresel büyümenin yüzde 3,7 dolayında olması bekleniyor.

Göstergeler büyümenin bir miktar daha hızlanabileceğine işaret ediyor. Küresel büyüme bu yıl hızlanmaya başladı.Euro Bölgesi'nde görülen toparlanma Türkiye için olumlu bir sinyal.Küresel enflasyonda ılımlı seyir söz konusu.Petrolün 55-60 dolar civarında seyredeceği varsayılıyor.

Aşağı yönlü risklerden ilki Fed'in beklenenden hızlı parasal sıkılaşmaya gitmesidir.OVP dönemi için petrol fiyatının sınırlı artacağı ve 55-60 dolar seviyesinde seyredeceği varsayılmıştır.

Küresel ekonomiye yönetlik aşağı yönlü riskler:

ABD Merkez Bankası Fed'in beklenenden hızlı faiz artırımına gitmesi. Fed üyeleri bu yılın kalanına dair 1, önümüzdeki yıl ise 3 faiz artışı beklediklerini beklediler. Ancak piyasalar 2 faiz artışını öngörüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.