Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'ndeki kamu zararının nedenini açıkladı

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesinde 6,5 milyonluk kamu zararı oluşturmasıyla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "Bahsedilen zarar, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamdan dolayı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'ndeki kamu zararının nedenini açıkladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın Millet İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'ya yönelik Beylikdüzü Belediyesinde 6,5 milyonluk kamu zararı oluşturduğu ve yargılandığı söylemine İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu söz konusu zararın, belediye çalışanlarına vermiş olduğu maaşın belirlenen tavan ücretin üzerinde olduğundan dolayı kaynaklandığını söyledi.

İmamoğlu konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

"LÜKS ARAÇLAR VE USULSÜZ TAHSİSLERDEN DEĞİL"

"6,5 milyonluk bahsedilen zarar, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamdan dolayı. Yani ben Beylikdüzü Belediyesinde çalışanları düşündüğüm için Sayıştay'da sorgulanıyorum. Yani lüks araçlar veya usulsüz tahsislerden vs. değil. Belgesi burada. Ben unutmuştum, bu hatırlatması için de sayın Yıldırım'a yürekten teşekkür ediyorum. En azından İBB'nin 82 bin çalışanı nasıl bir belediye başkanı geldiğini en iyi şekilde hissedecekler, sayın Yıldırım sayesinde."

NE OLMUŞTU?

Beyaz TV ve 24 TV ortak yayınında konuşan Binali Yıldırım, Beylikdüzü Belediyesi ile ilgili Sayıştay raporunu açıklamıştı. Yıldırım, "Sayıştay, 6 milyon 553 bin liralık kamu zararı oluştuğuna hükmetmiş, şu anda İmamoğlu ve arkadaşları hakkında yargılama yapılıyor" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.