Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu: YSK en doğru kararı verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu, demokrasi adına, bu ülkenin geleceği adına, bu şehrin geleceği adına, ülkenin uluslarası alanda demokrat bir ülke olduğunu ispat etmeleri adına yarın en doğru kararı verecek, Türkiye'nin önünü açacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2019 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ekrem İmamoğlu: YSK en doğru kararı verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Gönüllüleri ile buluştu. İstanbul Gönüllüleri Gençlik Orkestrası'nın müzik gösterisinin ardından '31 Mart en uzun gece' belgeseli izlendi. Daha sonra İmamoğlu'nun seçim kampanyasında rap şarkılarını yapan, Umut Çoban ve Erdem Kaya sahne aldı. Ekrem İmamoğlu, platforma çocuklarla birlikte çıktı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardınan İmamoğlu konuşmasını yaptı. İmamoğlu, konuşmasına Ramazan ayına değinerek başladı. İmamoğlu, tüm İstanbullular'ın Ramazan ayında sofralarını komşularıyla paylaşmasını istedi.

"BİR OY FARKLA BİLE SEÇİLEBİLİRSİNİZ"

İmamoğlu daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazlara ilişkin vereceği kararla ilgili konuştu. İmamoğlu, "Yarınla ilgili bir sürecimiz var. Yaklaşık 36 gün oldu seçim biteli. İstanbul'da seçimin sonuçlanmaması adına birileri ellerinden geleni yapıyor. Bazılarının söylediklerine ve yaptıklarına dışarıdaki kargalar bile gülüyor. Siz de gülün. Dilerim ki kötü bir söz, kötü bir tavırla tepki göstermeyeceğiz. Gülerek tepki göstereceğiz. Bizler zeki insanlarız. Dediler ki 'Bir oyla bile seçilsen belediye başkanIsın.' Sonra da '14-15 bin oy farkla belediye başkanı mı olunurmuş?' dediler. İstanbul'da bazı ilçelerde, 40'a yakın ilde çok az oy farkla belediye başkanları seçildi. Bir oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan bir medet ummak kadar aklı kıt bir şey olunamaz. Üzülüyorum" diye konuştu.

"BÖYLE BİR KOMEDİ DÜNYA TARİHİNDE YOK"

"Bir sürü itirazlarda bulundular. İtiraz etmek demokratik bir hak" diyen İmamoğlu, "Yalnız her gün başka bahane bulmak, bin yıl düşünsem aklıma gelmeyecek kavramlar üzerinden tartışmalar açtılar. Hatta bu tartışmalar üzerinden en son tarif şu var; 'Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz.' Aslında Cumhuriyet Halk Partisi de bir şey yapmadı ama yine de bir şeyler olduğunu düşünüyoruz. Bak şimdi. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok" dedi.

"SİZİN ADAYINIZ SEÇİLMEDİ DİYE ŞAİBELİ DİYEMEZSİNİZ"

Eline zarf alarak konuşmasına devam eden İmamoğlu, "İBB Başkanı kendi istedikleri aday seçilmedi diye, şaibeliymiş. İstanbul adına doğru bir karar olmamış. Yahu arkadaş, güzel insanlar, etmeyin. Sizin adayınız seçilmedi diye bir seçime şaibeli diyemezsiniz. Sizin adayınız seçilmedi diye komik komik tanımlar yapmayın. Bu 16 milyon insan, Ekrem İmamoğlu'nu sevdi be kardeşim, anlamıyor musunuz?" diye konuştu.

"YÜKSEK SEÇİM KURULU EN DOĞRU KARARI VERECEK"

İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul sevdi ama daha ötesi iyiliği sevdi. Güzel dili sevdi, güler yüzü sevdi. Yüksek Seçim Kurulu demokrasi adına, bu ülkenin geleceği adına, bu şehrin geleceği adına, ülkenin uluslarası alanda demokrat bir ülke olduğunu ispat etmeleri adına yarın en doğru kararı verecek, Türkiye'nin önünü açacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.