Hava Durumu

El Bab'da acı haber...2 şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük ölçüde kontrolü sağladığı El Bab'da DEAŞ'ın tuzakladığı el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
El Bab'da acı haber...2 şehit

Patlamanın El Bab'ın güneyindeki Tadif bölgesinin alt bölgesinde meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde saat 12:00 sularında El Bab'ın hemen güneyindeki TADİF yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP'nin patlaması sonucu EYP/MAYIN keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.

Başbakan Yıldırım: İntihar saldırısı

Başbakan Binali Yıldırımi Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin El Bab'daki şehitlerle ilgili sorusuyla ilgili olarak, "Yol kontrolü yapan askerlerimize bir intihar saldırısı var. Orada da iki askerimiz şehit oldu. Bu ve buna benzer olayların olmaması için arkadaşlarımız çok dikkatli davranıyorlar ama maalesef bazen böyle olaylar gelişiyor" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.