Hava Durumu

El Bab şehidinin ismi Yıldırım'da yaşatılıyor

Yıldırım Belediyesi, El Bab'ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir'in adını parkta ölümsüzleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
El Bab şehidinin ismi Yıldırım'da yaşatılıyor

Belediye, Samanlı Mahallesi'ne 4 bin 672 metrekare toplam kullanım alanına sahip çocuk oyun, dinlenme ve spor parkı kazandırdı. 3 bin 383 metrekaresi yeşil alan olarak planlanan parkın bünyesinde çocuk oyun grubu, salıncak, tahterevalli, zıp zıp, kondisyon aleti, spor alanı ile kauçuk zemin yürüyüş yolu ve donatı elemanları bulunuyor. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkenin güvenliği ve terör örgütleri ile mücadele kapsamında Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonu dahilinde El Bab'ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir'in adı, ailesinin yaşadığı Samanlı Mahallesi'ndeki parka verilerek ölümsüzleştirildi.

Parkın açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Şehirlerin refah seviyesini gösteren en önemli kıstasın kişi başına düşen yeşil alan miktarı olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Parklar mahallelerin nefes aldığı yerlerdir. Bu anlayışla ilçemizdeki yeşil alan miktarını arttırmak, insanlarımızı günlük hayatın stresinden uzaklaştıracak, çocukların güvenle oyun oynayabilecekleri bir alanı Samanlı Mahallemize kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yıldırım'da yıllardır devam eden plansız ve sağlıksız yapılaşmanın bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğini aktaran Edebali, "Şu anki elbisesinin Yıldırım'a yakışmadığı konusunda hepimiz hem fikiriz. Biz Yıldırım'a yakışacak, bir elbise hazırlamak için göreve talip olduk. İlçemizin 3-5 yıl sonrasını değil, 50 yıl sonrasını planlıyoruz. Bu kapsamda ilçemizin yarısına yakınının imar düzenini değiştiriyoruz. Yeni imar düzeniyle Yıldırım ekonomisi güçlü, ticareti canlı, rekabet gücü yüksek bir şehir haline gelecek. Yeni Yıldırım'ı inşa ederken en önemli kıstaslarımız katılımcı belediyecilik ve ortak akıl. Şehrimizi hemşerilerimiz, sivil toplum kuruluşları gibi paydaşlarımızla birlikte planlıyoruz" diye konuştu.

AK Parti iktidarlarının ülkeyi mamur etmek için ömürlerini vakfettiğini vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de asıl olanın yerinden kalkınma olduğunu belirterek, "Bunun en güzel örneği ise Yıldırım'dır. Medeniyetimizin beşiği olan ilçemizin değişen ihtiyacı olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz. Böyle bir değişim ancak cesaret ve vizyonla mümkündür. Yıldırım'da değişim ve dönüşümün ayak sesleri duyulmaya başlandı. Biz de Yıldırım'daki bu değişime her türlü desteği sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmamaların ardından Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir Parkı dualarla açıldı. Şehidin yakınları törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.