Hava Durumu

El kaldırıp indirecekler

CHP'nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na yönelik gensorusunu değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Gensoru oylamasında gerekli dersi alacaklar" dedi. Erdoğan, önlerinde üç önemli dönüm noktası olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2012 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2012 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
El kaldırıp indirecekler

AK Parti Kongresi'yle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Yeni projelerle hizmet vermeye, ülkemizi daha ileri seviyeye taşımaya devam edeceğiz. Bu kadar ilgiyle takip edilen kongre pek az yaşanmıştır.

Sıfır sorun yaklaşımını anlayamayan bazı çevreler bayatlamış eksen kayması safsatasına sarılıyorlar. Türkiye'nin ekseni de, rotası da bellidir. Kalkmış anamuhalefet partisi Dışişleri Bakanımla ilgili gensoru veriyor. Gensoruyu da sulandırdınız. Bu TBMM'nin onuruyla oynamaktır. Sadece el kaldırıp indirecekler, orada gruplarını dahi toplayamayacaklar. Varsa katkınız, katkınızı söyleyin. CHP'nin hiçbir zaman ulaşmadığı, ulaşamadığı bir noktadır, bizim dış politikada vardığımız nokta. Yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Gensoru oylamasında gerekli dersi alacaklar.

Kongrede milletimizin önüne yeni doğmuş ve bugün ilkokula başlayan yavrularımıza yeni bir hedef ortaya koyduk. Hedefi de 2071 yılı olarak belirledik. Siyasi tarihimizde ilk defa bir parti böylesine uzun bir hedef ortaya koymuş oldu. 11 yıl öncesinin Türkiye'sinde bir gün sonrasına ilişkin bir hedef koymak mümkün değildi. Biz önce Türkiye'de istikrar ve güveni tesis ettik.

Ey anamuhalefet, ey yavru muhalefet siz o dönemleri yaşamadınız mı? 9 ay vadeyle devlet borçlanamıyordu. Şimdi hangi yüzle kalkıp da şu anki iktidarın geldiği noktayı eleştirmeye yöneliyorsunuz. Hiç yorulmadan söyleyin, bizden önceki iktidarın IMF'den devrettiği borç 23.5 milyar dolar, şimdi 1.3 milyar dolara indirdik. Nisan ayında sıfırlıyoruz, şu anda da sıfırlarız. Düşük faizi var, tıkır tıkır ödenir Nisan'da bitiririz. Biz IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz, buraya geldik. Ey CHP, ey MHP bunu görmüyor musun? Kasamızda döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şu anda 110 milyar dolar rezervimiz var, buraya geldik. Faizlerin yükü altında milletimiz inim inim inliyordu. Ziraat Bankası batıyordu, Halkbank, Vakıfbank iflasın eşiğindeydi. Özel sektör artık bakkal dükkanı açar gibi banka açamıyor. Herkese bankalar açtırdılar. Bunlara MHP göz yumdu, DSP göz yumdu. Ama şimdi bankacılık noktasında herhangi bir sorunumuz kalmadı."

ÜÇ DÖNÜM NOKTASI VAR
"Artık önümüzde üç önemli dönüm noktası var" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biri 27 Ekim 2013 olarak belirlediğimiz yerel seçim olacak. 2014'ün Ağustos sonunda cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. İlk defa cumhurbaşkanı halkın oylarıyla belirlenecek. Tarihi önemde bir seçim yaşayacağız. 2015'in Haziran ayında genel seçim yapılacak. 2015 seçimi 2023 hedefleri açısından kritik önem taşıyor. Bu önemli dönüm noktalarını aştığımızda Türkiye 2023 hedefleri konusunda epeyce mesafe kat etmiş olacak. Üç yılda üç seçim yaşanacak. Biz aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Onlar kongrelerinde nasıl bir parti diye tartışırken, biz nasıl bir Türkiye diye durumu ortaya koyduk."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.