Hava Durumu

Elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektriğe zam yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Bir atasözümüz var, 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' böyle bir zam yok, olsa bunu içtenlikle söyleriz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elektriğe zam yapılacak mı?
Yılmaz, bazı basın yayın organlarında yer alan 1 Nisan itibarıyla  elektriğe zam yapılacağı iddialarıyla ilgili, değerlendirmelerde  bulundu.
 
Elektrik fiyatları ile ilgili daha önce de manipülasyon yapılmaya  çalışıldığını belirten Yılmaz, "Yılbaşında da bunu çok manipüle eden çevreler  oldu. Bu çevrelerin olması çok normal. Neticede bugün 80 milyonluk bir ülkede  yaşıyoruz ve dışarıdan da bu işleri karıştırmak isteyen çevreleri düşündüğümüzde,  bunların olması normal." diye konuştu.
 
Yılmaz, yeni belirlenen tarifede herhangi bir zammın söz konusu  olmadığını belirterek, "Neticede bizim bir atasözümüz var yalancının mumu yatsıya  kadar yanar. Bunları söyleyenlerin mumları da 1 Nisan'a kadar yanar, yarın  göreceğiz. Böyle bir zam yok, olsa bunu içtenlikle söyleriz. Daha önce de  EPDK'nın yarın itibarıyla yeni tarifelerini açıklayacağını aktaran  Yılmaz, şunları kaydetti:
 
 "Bu tip manipülatif, spekülatif haberler tamamen kötü niyetli,  özellikle piyasayı karıştırmak isteyen hem hükümetimize hem kurumumuza yönelik  birtakım saldırılardan başka bir şey değildir. Bunlar yalan haberlerdir, bunlar  aslı astarı olmayan haberlerdir, yarın tarifemizi göreceksiniz. Biz dün  kararımızı aldık, bununla ilgili herhangi bir nihai tüketiciye yansıyacak zam söz  konusu değil"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.