Hava Durumu

Elektrik faturası desteği hayata geçiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenli sosyal yardım alan ailelere elektrik faturası desteği 15 Şubat'ta başlıyor. Söz konusu destek PTT üzerinden vatandaşlara sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elektrik faturası desteği hayata geçiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerini devletin üstleneceğini açıklamıştı. 2,5 milyonun üzerindeki haneyi yakından ilgilendiren uygulama için somut adımlar atılmaya başlandı. Vatandaşların elektrik faturalarının 80 liraya kadar karşılanmasını öngören çalışma 15 Şubat'ta uygulamaya geçiyor.

BAKANLIK PTT'YE YATIRACAK

10 milyon kişinin yararlanacağı destek kapsamında fatura bedelleri her aileden belirlenen bir kişinin adına PTT'ye yatırılacak. Aileler ödeme noktası kapsamında PTT'yi tercih edecek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Şubat'tan sonra faturası kesilen hanenin fatura bedelini PTT'ye yatıracak.

DESTEK MİKTARI KİŞİ SAYISINA GÖRE BELİRLENECEK

Fatura ödemek için PTT'ye giden vatandaşa gişe memuru tarafından hak ettiği destek miktarı söylenecek ve destek miktarını aşan ücretler aileler tarafından karşılanacak. Hanenin yararlanacağı destek miktarı ise kişi sayısına göre belirlenecek. Buna göre ailelere 40 ila 80 lira arasında destek sağlanacak.

ERDOĞAN OCAK AYINDA AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan Ocak ayında konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

"Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.