Hava Durumu

Eleştiriler bilimden uzak

Fatma Şahin, Başbakan Erdoğan'ın, kürtaj ve sezeryan konusunda sözlerine yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Eleştiriler bilimden uzak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurulu'ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryene yönelik açıklamalarını hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, Şahin, siyasi tartışmaların bilimden uzak yapılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin, Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası hukuk ve uluslararası toplum tarafından da dile getirildiğini belirten Bakan Şahin, Türkiye'de doğum yapan iki kadından birinin sezaryen yaptırdığını söyledi.
DSÖ'nün bu oranın yüzde 15-20'yi geçmemesi yönündeki uyarılarını hatırlatan Şahin, Avrupa Birliği ortalamalarında da bu oranın yüzde 20'yi geçmediğini bildirdi.
Bakan Şahin, şöyle devam etti:

''(Sayın Başbakan özel hayata müdahale ediyor) şeklindeki yorumları da hakikaten bu ülkenin aileden sorumlu bir bakanı olarak da üzülerek dinliyorum. Kadın sağlığı açısından da Sayın Başbakanımızın söylediği, tıp dünyasının da tasvip ettiği bir gerçektir. Bilimi referans almadan yaptığımız tartışmaların da yanlış olduğunu düşünüyorum.''

Kürtajın yapılmasına yönelik hususların belli olduğunu dile getiren Şahin, her ailenin bakabileceği kadar çocuğu planlamasının en doğal hakkı olduğunu belirtti.
''Siyasi irade olarak bu hakka müdahale etmek gibi bir durumumuz söz konusu değildir'' diyen Bakan Şahin, kürtaja gerek kalmadan aile planlaması yapılması gerektiğini bildirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.