Hava Durumu

Elmasbahçeler'e spor tesisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı tüm ilçeleri spor tesisi, park, çocuk oyun sahaları gibi sosyal donatı alanlarına kavuşturma projelerine Elmasbahçeler Mahallesi’ni de ekledi. Planlarda spor tesisi olarak görülen yer üzerinde bulunan 7 binadan kamulaştırılan 5’inin yıkımı başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elmasbahçeler'e spor tesisi

Büyükşehir Belediyesi, alt yapı yatırımlarının yanında spor tesisi, park, çocuk oyun sahaları gibi üst yapı yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Planlı gelişmesine rağmen yol ve binalarla çevrili olan Elmasbahçeler Mahallesi’nde sosyal donatı alanı bulunmaması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, mahalle gençleri başta olmak üzere tüm bölge halkının yararlanabileceği spor tesisleri için çalışmaları başlattı. Planlarda spor tesisi olarak görülen Elmasbahçeler 3. Baş Sokak üzerindeki 7 binanın kaldırılması için hak sahipleri ile görüşmeleri başlatan Büyükşehir Belediyesi, anlaşma sağlanan 5 binanın yıkım çalışmalarını başlattı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mahalle halkı ve Elmasbahçeler Spor Kulübü yöneticileri tarafından ilgiyle karşılandı. Beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte yıkım çalışmasını izleyen Başkan Altepe, “Elmasbahçeler Mahallesi planlı gelişmesine rağmen, yol ve binalardan ibaret kaldı. Burada mahalle halkının nefes alacağı, gençleri rahatlıkla spor yapabileceği alanlar yok. Daha önce mahalle çevresine açılan ana yol kenarlarında kalan atık parsellere küçük parklar yapmıştık. Şimdi ise planlarda spor alanı olarak görülen bu bölgeye modern bir spor tesisi kazandırıyoruz. Bu hizmet tabi ki kolay olmuyor. Burası plana göre spor alanı ama üzerinde 7 bina var. Dolayısıyla hizmet için kamulaştırma şart. Biz de 7 binadan 5’inin sahibiyle anlaştık ve yıkımları hemen başlattık. 5 binanın kamulaştırması bize 1 milyon liraya mal oldu. Diğer iki parselin de en kısa zamanda kamulaştırılması ile spor tesisi inşaatımızı hemen başlatacağız” diye konuştu.
Başkan Altepe, daha sonra Elmasbahçeler Spor Kulübü Lokalinde bir araya geldiği kulüp yöneticileriyle sohbet etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.