Hava Durumu

Elon Musk: Beyin çipiyle duyulamayan sesler duyulacak

Elon Musk, gizemli beyin-bilgisayar arayüzü girişimine dair detay paylaşarak insanların daha önce duyma aralığı dışında olan sesleri duyabileceğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2020 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2020 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk: Beyin çipiyle duyulamayan sesler duyulacak

Milyarder girişimci Elon Musk, gizemli beyin bilgisayar arayüzü girişimine dair detay paylaşarak insanların daha önce duyma aralığı dışında olan sesleri duyabileceğini iddia etti.

Musk'a göre, Neuralink'in beyin çipi teknolojisi, omuriliği tamamen kopmuş birinin hareketlerini geri kazanmasına yardımcı olabilecek. SpaceX ve Tesla'nın patronu Neuralink'i 2016'da kurmasına rağmen bugüne kadar teknolojisinin nasıl işleyeceğine dair halka açık sadece tek bir büyük sunum gerçekleştirdi.

Nihai amaç, yerleştirilmiş beyin çipine "dikiş makinesi benzeri" bir cihaz yardımıyla iplikler (thread) oluşturarak beyin ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı sağlanması.

Geçen yıl etkinlikle bağlantılı olarak yayımlanan bir araştırma makalesinde, beyne "tam bant genişliğinde veri akışı" sağlamak için, bu ipliklerin bir USB-C kablosu aracılığıyla nasıl bağlanacakları açıklanmıştı.

Elon Musk, Perşembe günü attığı bir dizi tweet aracılığıyla bu teknolojinin "aynı zamanda işitme aralığını normal frekans ve genişliklerin üzerine çıkarabileceğini" ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.