Hava Durumu

Elon Musk'tan 6 milyar dolarlık hata!

Genellikle başarılarıyla ve Twitter paylaşımlarıyla gündeme gelen Elon Musk bugün de 6 milyar dolarlık hatasıyla gündemde. Son çıkan raporlarla birlikte Musk'ın önemli bir satın alımında büyük bir hata yaptığı netleşti. Elon Musk 6 milyar dolarlık hatasıyla tekrar gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk'tan 6 milyar dolarlık hata!

Elon Musk 6 milyar dolarlık hatasıyla gündemde!

Elon Musk, 2016 sonbaharında SolarCity'i 2.6 milyar dolarlık Tesla hissesini elden çıkartarak satın almıştı. Bugün çıkan analizlerle birlikte 2.6 milyar dolarlık hisselerin değeri bugün 8.4 milyar dolar oldu.

Tesla'nın CEO'su, güneş enerjisi şirketinde sahip oldukları her hisse için SolarCity hissedarlarına 0.110 Tesla hissesi verdi. Elektrikli otomobil üreticisinin Temmuz 2016 sonlarında 230 dolarlık hisse senedi fiyatına dayanarak, anlaşma her SolarCity hissesine o tarihte 25.36 dolarlık değer getirdi.

Ancak Tesla'nın hisseleri o zamandan bu yana yaklaşık yüzde 320 artışla 745 dolara yükseldi. Bu hafta da 960 doları geçti. Mevcut fiyatına dayanarak Musk, SolarCity hissesi başına 80 doların üzerinde ödeme yaparak bu harcama ile planladığının üç katından fazla bir ödeme ile karşı karşıya kaldı.

Musk, SolarCity için fazla ödeme yaptığı ve neredeyse iflas eden bir işi kefalet ettiği iddialarını savunsa da ortaya çıkan raporlar durumu gözler önüne serdi. Şirket içinde Musk'ın kuzenlerinin SolarCity'de işe başlamış olması ve Tesla'nın satın alınmasıyla şirketin başkanı ve en büyük hissedarı olması, bazı yatırımcıları da düşünmeye itti.

Musk, Tesla'nın hisse senedi fiyatı konusunda Warren Buffett'ın analojilerinden birini kullandı. Ancak, ünlü yatırımcının "En korkunç hatam" olarak adlandırdığı uyarısını kaçırmış gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.